Google Translate

donderdag 10 augustus 2017

Mickeltemplet

Vlak buiten het plaatsje Särna kun je de uitzichttoren Mickeltemplet bezoeken. Als je er komt ziet het er allemaal erg verlaten uit en het lijkt erop dat het niet meer gebruikt en onderhouden wordt. Mickeltemplet is niet alleen een uitzichttoren maar je kunt er ook skiën. Op het skigedeelte kom ik in een latere post op terug. Deze keer de uitzichttoren en het gebouw wat er bij hoort. Zoals gezegd, een verlaten geheel. Ik was benieuwd of het inderdaad niet meer in gebruik was en volgens dit artikel was het geheel van de gemeente en Särna SK. Velen hebben hier geleerd te skiën. In dit artikel uit februari 2012 heeft men het over de verkoop van de skipiste. De verkoop is helaas nooit gelukt met als gevolg dat het nu staat te verwaarlozen.

Meer informatie over Mickeltemplet:
- Särnaturism.
- Särna SK.


Särna is een plaats waar vele toeristen doorheen komen. Wij zijn er ook een aantal keren geweest. Deze keer hebben we de omgeving van Särna wat beter bekeken en kwamen zo terecht bij Mickeltemplet. Zeker een bezoek waard nu alles nog redelijk intact is.

10 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat zo'n prachtig plekje aan z'n lot wordt over gelaten. Mooie omgeving!
  Iets voor jullie???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Trouwens wat een prachtige foto in je header!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het daar mooi hè, rondom Särna. Wat zonde dat zo'n toren en het skigedeelte niet meer onderhouden wordt. Er zou best wel een toeristische trekpleister van gemaakt kunnen worden, lijkt mij. Maar ja, als niemand er geld in wil steken...
  Er zijn daar in de buurt van Särna ook van die plaatsen langs de rivier waar je tegen een kleine vergoeding vrij mag kamperen. Daar hebben we een keer op een prachtige plek gestaan pal aan de rivier met een mooi uitzicht. We waren toen de enige kampeerder op die plek die in het bos en een eind van de weg af lag. Heel erg mooi maar het voelde wel een beetje vreemd, zo alleen. Maar we zijn toch blijven staan. Of ik dat nu nog zou durven...

  Ah, een foto van Gutulia! :-) Waren jullie daar nog nooit geweest? Jullie hebben toch wel iets in het gastenboek geschreven, hè? ;-)
  Op ons lijstje staat nog eens het pad volgen dat achter de boerderij ligt en bergopwaarts gaat. Het uitzicht over het bos en de meren moet daarboven prachtig zijn. Helaas is dat er nog niet van gekomen. Vorig jaar waren we dat van plan. Het was dagen achter elkaar mooi weer, maar op de dag die wij voor de wandeling gepland hadden sloeg het weer om en regende het en zijn we doorgereisd naar een ander gebied. Wie weet, komt het er ooit nog van... Je moet toch nog iets te wensen overhouden, toch? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet ik helemaal te zeggen dat de headerfoto inderdaad een prachtige foto is! :-)

   Verwijderen
  2. Op het eerste gezicht valt Särna tegen. De oude kerk is wel geweldig, maar nu we deze keer wat meer tijd namen om het plaatsje te bekijken vielen een paar leuke winkeltjes op.

   In Gutulia waren we nog niet eerder geweest. Na het lezen van Julie's liefde was het een plek die we graag nog wouden bezoeken. De foto is van de eerste keer. We waren wat laat en het leek ons niet verstandig om de wandeling te doen. Die wandeling twee dagen later gedaan. Het pad erachter was ons net wat te ver :-). Die bewaren we ook voor een andere keer.

   Verwijderen
 4. Dat is idd een prachtige plek en jammer dat het verwaarloost.
  De foto van Gutulia is ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kwam de film Sami Blood tegen, ken je die?

  BeantwoordenVerwijderen