Google Translate

zaterdag 12 mei 2018

Higher Ground - Rasmussen

Deze week de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival gezien en ik moet zeggen dat er een drietal leuke nummers bij zaten. Hongarije, de band AWS met het nummer Viszlát nyár, is zeker een van mijn favorieten. Waylon heeft ook een leuk nummer maar uitschieter vond ik de Deen Rasmussen met het nummer Higher Ground.


Het nummer valt in de categorie Vikingpop en gaat over de graaf van de Orkney-eilanden, Magnus Erlendsson. Zijn levensverhaal is opgeschreven in de Orkneyinga saga. Hij voldeed niet aan het beeld wat men van Vikingen heeft. Hij weigerde namelijk een keer mee te vechten en zong psalmen tijdens het gevecht. De Engelstalige versie van de Orkneyinga saga is hier volledig te lezen. Het beeld van St. Magnus is terug te vinden in de middelste rij, nummer negentien van links aan de voorkant van de Nidaros domkerk.

Jonas Flodager Rasmussen zingt in de coverband Hair Metal Heröes, Een aantal van hun covers zijn te horen in het onderstaande Youtube filmpje.


De tekst van Higher Ground is te vinden in dit artikel op Wiwibloggs. Daar is ook meer informatie over Rasmussen en het nummer te vinden net als in dit artikel van Esctoday.Benieuwd welke plek Rasmussen gaat halen.

1 opmerking: