Google Translate

zondag 20 mei 2018

Skogskyrkogården, Stockholm

Het boskerkhof in de wijk Enskede, Stockholm stond al een tijdje op wensenlijst om te bezoeken. In 2017 was het dan zover. Skogskyrkogården is makkelijk te bereiken via de metro. Zoek naar de halte Skogskyrkogården op de metrokaart en je bent er dan vlakbij.


Skogskyrkogården staat sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is zeker een bezoek waard. Het kerkhof is ontstaan tussen 1917 en 1940. Het is ontworpen door de twee architecten Gunnar Asplund en Sigurd Lewerentz. Gunnar Aspland heeft ook de Stadsbiblioteket in Stockholm ontworpen. Hij ligt trouwens ook begraven op Skogskyrkogården. Zijn graf is redelijk makkelijk te vinden omdat die is aangegeven in de folder.

Het graf van Gunnar Asplund.
Een ander graf wat goed is aangegeven is die van actrice Greta Garbo (1905-1990).

Graf van Greta Garbo.
Ze heeft een van de mooiste plekken van Skogskyrkogården en haar graf wordt vaak bezocht. Later die vakantie kwamen we een standbeeld Greta Garbo ook nog eens tegen in de omgeving van Sveg.


Het kerkhof heeft een bezoekerscentrum en ook dit centrum is zeker een bezoek waard. Er is informatie over het kerkhof te lezen en er zijn veel foto's van het kerkhof te zien.

Bezoekerscentrum.

Boeken.
Loop even mee over het kerkhof wat er nog meer te zien is.


Beeld van Otto Meyer.

Otto Meyer.

Een 360 graden overzicht is te vinden op deze website. Het is een verouderde website die het beste in Internet Explorer bekeken kan worden vanwege Flash en Java plugins.

1 opmerking: