Google Translate

dinsdag 15 mei 2018

Superclásico

Filmdetails:
Titel: Superclásico
Regisseur: Ole Christian Madsen
Jaar: 2011
Verhaal: Ole Christian Madsen en Anders Frithiof August
Acteurs: Mikael Bertelsen, Anders W. Berthelsen, Jamie Morton
Duur: 99 minuten
IMDB cijfer: 6,4
Samenvatting:
Anna is verhuisd naar Buenos Aires om haar droom, als sportmakelaar aan de slag te gaan, te verwezenlijken. Ze wordt echter verliefd op de beste voetbalspeler van Argentinië. In plaats van de scheidingspapieren met de post naar haar te sturen, besluit haar man Christian samen met hun disfunctionele tienerzoon naar haar toe te vliegen. Dit om de papieren persoonlijk te overhandigen. Ondertussen hoopt hij haar en zijn leven weer terug te krijgen.

Interviews:
- Film Festivals
- Planet-Interview

De regisseur:
Van Ole Christian Madsen had ik eerder al twee films gezien, Nordkraft en Flammen & Citronen. Vooral Flammen & Citronen vond ik erg sterk. Superclásico is een compleet andere film geworden. Een komedie die zich afspeelt in Argentinië. Hoe zal dat bevallen?

De film:
Denen in Argentinië, een vreemde combinatie. Er wordt Deens, Engels en Spaans gesproken en dit maakt de film realistisch. Een gebroken gezin in Buenos Aires. Vrouw Anna verliefd op de sterspeler van Argentinië, Juan Diaz en manlief Christian bezoekt haar samen met hun zoon. In Buenos Aires maken Christian en zoon veel avonturen mee. Op het moment dat Christian in Buenos Aires is staat er een belangrijke voetbalwedstrijd op stapel, namelijk de SuperClásico. De SuperClásico is een belangrijke voetbalwedstrijd tussen twee rivaliserende Argentijnse clubs, Boca Juniors en River Plate en is gelijk de titel van de film. Betekent dit dat de film voornamelijk over voetbal gaat? Nee, het gaat voornamelijk om Christan en zijn problemen. Je zou de voetbalwedstrijd kunnen vergelijken met de rivaliteit tussen Juan Diaz en Christian.

Conclusie:
Ik ben niet zo'n liefhebber van komedies, maar Superclásico beviel goed. Niet alle scenes waren sterk, maar er zaten zeker grappige scenes tussen. Gewoon een leuke film waar weinig mis mee is. Totaal anders dan de twee andere films die ik van Ole Christian Madsen heb gezien.

Recensies:
- Filmtotaal
- Moviemeter
- Cinemagazine
- Filmkrant
- Filmpjekijken
- VPRO
- Filmorama
- Nu.nl
- Gert Verbeek
- NRC.nl
- Volkskrant
- Checkditff

Geen opmerkingen:

Een reactie posten