Google Translate

zaterdag 12 januari 2019

Sárá Márjá Guttorm

Deze keer weer een post over muziek en wel een post van 20 oktober 2014 afkomstig van Scandinaviëblog. Het leuke van het overzetten van oude Scandinaviëblogs is dat er ondertussen een aantal jaren verstreken zijn en ik wat meer kom te weten over hoe het verder is gegaan met in dit geval Sárá Márjá Guttorm.


In oktober 2014 kwam ik op Youtube toevallig het onderstaande filmpje tegen:Het nummer is gezongen door Sárá Márjá Guttorm. Ik kon toen alleen dit nummer van haar vinden. Ze was wel te vinden op Facebook. Omdat ik toch wel nieuwsgierig was, heb ik een bericht via Facebook gestuurd en het bleek dat dit nummer toen inderdaad het enige nummer was. Ze zingt wel in de band CreTura, een symfonische metalband. Sárá is tevens op Soundcloud te horen. Ze heeft daar op 23 oktober 2014 het nummer "Moai Leimma Dáppe" neergezet. Dat nummer is hieronder te beluisteren.


Introductie van Sárá voor Cretura.


Hieronder het nummer Funeral Roses van Cretura met een mooie video.


Hieronder het nummer Northern Winds van Cretura in een Samische uitvoering.


De onderstaande nummers kwam ik bij het maken van deze post tegen. Best wel opvallende nummers zoals de vertolking van This is my land, een cover van Sofia Jannok


Hieronder de nummers Embers en Kaffekoppa.

Hieronder het nummer Rohttu waarin Sárá samenwerkt met Treven Kaaby, die onder andere de gitarist van Háldi is.Wel goed om te horen dat ze in die ruim vier jaar progressie heeft geboekt. De band Cretura is populair en gelukkig zingt ze ook nog een paar solonummers.

2 opmerkingen: