Google Translate

maandag 20 mei 2019

Huis kopen of verkopen in Zweden - Suzanne en Robby Palmen

Boek details:
Auteurs: Suzanne en Robby Palmen
Titel: Huis kopen of verkopen in Zweden (ebook)
Verschijningsdatum: 2016
Bladzijde: 50
Uitgeverij: Brave New Books
ISBN: 9789402155488


Samenvatting:
Enkele jaren geleden gingen wij, Robby en Suzanne, samen met onze twee kinderen Levi en Remi voor het eerst op vakantie naar Zweden. Nadat we de tweede keer in Zweden een fijne vakantie beleefden, begon het mede door de lage huizenprijs aldaar te kriebelen om er een vakantiehuis aan te schaffen. Vier en een half jaar en vele mooie herinneringen later besloten we onze vakantiewoning te verkopen. We bleven echter verlangen naar dit prachtige land met veel ruimte, een overweldigende natuur en vriendelijke mensen. We kochten er een tweede woning en emigreerden. In dit boek delen we onze ervaringen met u ten aanzien van de koop, verkoop en het onderhoud van onze huizen in Zweden. Tevens schrijven we over onze emigratie en wisselen we dit af met leuke anekdotes en tips. We hebben heel wat keuzes moeten maken en dat waren niet altijd de meest voordelige keuzes. We hopen dat onze overwegingen en keuzes het voor u makkelijker maken om een huis in Zweden aan te schaffen, het nog even uit te stellen of er juist van af te zien. Dit overzichtelijke boek verdient zichzelf meer dan terug!

Het boek:
Een dun boekje over een huis kopen / verkopen in Zweden. Gratis te lezen als ebook met een Koboplus abonnement en dit dan ook gedaan. Het boek was in het verleden ook leverbaar als een fysiek boek, maar die is uitverkocht. Het is een boek uitgebracht via Brave New Books en dit betekent dat het eigenlijk zelf is uitgebracht. Hetzelfde concept dus als het boek Jo in Jämtland.

Het boek is al redelijk oud. De eerste druk stamt uit februari 2010. De tweede druk is in november 2016 uitgebracht en is actueel gemaakt naar de situatie van Suzanne en Robby in 2016. In het boek staan een aantal foto's van de hand van Robby Palmen. Het proces van het kopen van hun eerste vakantiehuis in Småland wordt beschreven. Ook de verkoop van hun vakantiehuis in Ingatorp en de koop van een nieuw huis in Zweden.

Hieronder staan de hoofdstukken en de titels geven goed weer wat je kunt verwachten van het boek:
  • Hoofdstuk 1: De aanschaf
  • Hoofdstuk 2: Het type woning
  • Hoofdstuk 3: De verwarming
  • Hoofdstuk 4: Het tuinonderhoud
  • Hoofdstuk 5: Verhuren of niet verhuren?
  • Hoofdstuk 6: Klussen of vakantie?
  • Hoofdstuk 7: Verkoop van een woning in Zweden
  • Hoofdstuk 8: Zweden als permanent verblijf
  • Hoofdstuk 9: wetenswaardigheden
  • Nawoord
Conclusie:
Interessant boekje met veel tips over het kopen en verkopen van een huis in Zweden en wat er allemaal bij komt kijken. Heb je een Koboplus abonnement dan is dit boekje zeker een aanrader om te lezen als er plannen zijn om een vakantiehuisje te kopen in Zweden of als je gaat emigreren naar Zweden. In het boek wordt de website Booli genoemd. Ideale website om de eerdere verkoopprijzen van de verkochte huizen in Zweden te achterhalen. Al met al weer een aantal handige tips verkregen door middel van dit boek.

Na 2016:
De tweede druk verscheen in 2016. Ondertussen is het 2019 en hoe gaat het nu met de familie Palmen? Ze hebben een eigen website Bijzonderzweden en daarop staat hun huidige huis in Kråkshult te koop. Of ze na de verkoop in Zweden blijven weet ik niet. Het huis is een gerenoveerde school en de informatie op hun Bijzonderzweden website is een voorbeeld van hoe de tips in het boek in de praktijk gebracht kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten