Google Translate

dinsdag 28 mei 2019

Jägarna

Seriedetails:
Titel: Jägarna
Regisseurs: Jens Jonsson en Johan Lundin
Jaar: 2018
Verhaal: Björn CarlströmJimmy Nivrén Olsson en Stefan Thunberg
Acteurs: Rolf Lassgård, Pelle Heikkilä, Johan Marenius Nordahl
Duur: 6 afleveringen van 45 minuten
IMDB cijfer: 7,4Samenvatting:
Oud-rechercheur Erik Bäckström woont in een villa in het bos en heeft zichzelf enkele jaren geïsoleerd met enkel zijn hond genaamd Bella. Op een dag besluit hij een mijnbouwer te helpen die wordt geterroriseerd door overijverige milieudemonstranten. Echter, voordat hij het weet zit hij tot z'n nek in de ellende.

De films:
De voorloper van de serie zijn de twee films. De eerste film met de titel Jägarna verscheen in 1996. De post over de film is hier terug te lezen. De tweede film met de titel Jägarna 2 verscheen vijftien jaar later in 2011. De post over het tweede deel is hier terug te lezen. Beide films spelen zich af in het hoge noorden en persoonlijk bevielen de films mij wel. In 2018 is er dus een serie van gemaakt die vanaf 6 juni 2019 op NPO2 te zien is. De serie is sinds april al in zijn geheel te bekijken op NPOStart. De verwachtingen over de serie waren bij mij hoog gespannen.

De serie:
Erik Bäckström (Rolf Lassgård) speelt net als in de twee films de hoofdrol. Deze keer niet meer als rechercheur. Hij werkt niet meer en leeft zijn leven als een kluizenaar samen met zijn hond Bella. Al gauw gebeurd er wat met de plaatselijke zakenman Markus Lindmark. Markus Lindmark wil samen met zijn broer Karl weer beginnen met het openen van de mijnen. Er zou goud aanwezig zijn. De opening stuit tegen de borst van de milieuactivisten. Ze zorgen met acties er voor dat het Markus niet makkelijk gemaakt wordt en de daden van de milieuactivisten worden steeds heftiger. De plaatselijke politie kan de situatie niet aan en Markus huurt Erik Bäckström in om de veiligheid te garanderen voor Markus. Dat had hij beter niet kunnen doen. Erik is namelijk iemand die doorgaat met een zaak tot het bittere einde. Die karaktertrek zag je ook in de beide films. Markus probeert zijn levenswerk ook tot het uiterste te verdedigen en wat je ziet is een lange strijd tussen de jagers. De vraag is wie de jager is en wie de prooi.

Conclusie:
Super om Erik Bäckström weer te zien. De beelden van de natuur zijn geweldig. De spanning is er ook, maar het duurt wel erg lang. Het had van mij wel korter gemogen. Er wordt constant om de hete brei heen gedraaid en de ene keer is de politie op de hand van Erik en de andere keer weer niet. Dit had echt wel wat minder gemogen, vooral toen ik achteraf las dat Stefan Thunberg meegewerkt heeft aan het verhaal. Had er een twee delen serie van elk anderhalf uur van gemaakt, dat zou het kijkplezier zeker hebben vergroot. Geen slechte serie maar er zat zeker meer potentie in. De rollen van Erik, Markus, Richardsson en Tord worden goed gespeeld.

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten