Google Translate

donderdag 20 augustus 2020

Moscow Noir - Dirigenten

Seriedetails:
Titel: Moscow Noir - Dirigenten
Jaar: 2018
Verhaal: 
Aleksi Bardy ... (8 episodes, 2018)
Paul Leander Engström ... (8 episodes, 2018)
Camilla Grebe ... (8 episodes, 2018)
Piodor Gustafsson ... (7 episodes, 2018)
Max Barron ... (6 episodes, 2018)
Mikael Håfström ... (4 episodes, 2018)
Mia Ylönen ... (3 episodes, 2018)
- Ben Harris ... (1 episode, 2018)
Regisseurs: Mikael HåfströmJohan Brisinger en Mårten Klingberg
Afleveringen: 8 van 45 minuten
IMDB cijfer: 6,8


 

Samenvatting:

Het communisme in Rusland is opgevolgd door harde, chaotische tijden vol criminaliteit. De Zweedse investeringsbankier Tom Blixen werkt in Moskou en spreekt een aardig woordje Russisch. Na wat missers ziet hij zijn baan op de tocht staan. Dan wordt hij ook nog eens benaderd door de vrouw van een vriend die in nood blijkt te zitten. Op zoek naar een oplossing jaagt hij op de aandelen van een bedrijf dat Neftnik heet. Hij gaat rondvragen over het bedrijf en doet daarmee nogal wat stof opwaaien. Sommige mensen weigeren te praten, anderen willen wel een deal sluiten of worden kort na het gesprek omgelegd. Zo raakt Tom verwikkeld in het gevaarlijke machtsspel van de nieuwe rijken in Moskou. En wat is toch die nachtmerrie waaruit hij elke ochtend wakker wordt?

De serie:
Aan het begin van de corona uitbraak in Europa gaf Lumière series een aantal series gratis weg. Een van de series was Moscow Noir. De serie is vanaf 1 september 2020 ook op Netflix te bekijken. Een tijdje geleden de serie gekeken en ik was erg bang voor de rol van hoofdrolspeler Tom Blixen, gespeeld door Adam Pålsson. Adam Pålsson is het gezicht van de Innan vi dör / Before we die serie. Zou Tom Blixen teveel lijken op Christian? In het begin wel maar naarmate de serie vordert wordt Tom Blixen toch een eigen personage. Het draait in Moscow Noir allemaal om het Russische bedrijf Neftnik. Deze naam lijkt wel heel veel op Netflix trouwens. Blixen werkt voor Pioneer Capital, een investeringsbank gevestigd in Moskou. Hij staat er niet goed voor en heeft een goede deal nodig om zijn baan te behouden. Die deal ziet hij als de vrouw van een oude vriend hem benaderd. Ze zitten in geldnood en bezitten aandelen van het bedrijf Neftnik. Zodra Blixen met de aandelen begint te leuren gebeuren er vreemde dingen. Er worden moorden gepleegd en niemand is meer te vertrouwen in het Moskou van 2003. Blixen moet zich als broekie weten te redden in een wereld van macht, politiek en geweld. Hij wordt dan ook nog eens in de gaten gehouden door de politie in de vorm van Dmitri Skurov. Een verademing in de serie net als de koele Rebecka Ekholm, de directe baas van Blixen. 

Conclusie:
Een heerljjke serie die zch afspeelt in 2003 in het Moskou na de val van het communisme. Er wordt soms Russisch gesproken en je krijgt een beetje mee van de Russische cultuur. Ik ga hier geen links publiceren over welke cultuur want dan verklap ik vrij veel van het verhaal en dat is jammer want het verhaal is boeiend. Veel verrassende wendingen, veel actie en spanning. Alleen het intro van elke aflevering (het nummer Moscow Nights) is al een genot om te zien en te horen. 


De serie is gebaseerd op de thriller De Poppenspeler, het eerste deel van de Moscow Noir-trilogie van Camilla Grebe en Paul Leander Engström. Het eerste deel heb ik zelfs dubbel in de kast staan, maar nog niet gelezen. Na het zien van de serie ben ik erg benieuwd hoe de boeken zijn. 

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten