Google Translate

dinsdag 25 augustus 2020

Nr. Lyngby Strand

We zaten een week in een vakantiehuis in Nr. Lyngby te Noord-Jutland tussen Løkken en Lønstrup. We zaten een aantal meters van de trap af die je naar het Nr. Lyngby strand bracht. Op dit strand hebben we die week vaak gelopen. Elke keer een ander gedeelte en elke keer weer anders. Bijna elke avond de zonsondergang meegemaakt. Dit gedeelte van het strand is zeer rustig. Andere gedeeltes langs de Jammerbocht kust zijn vooral bij mooi weer drukker en aan drukte hebben we niet zo veel behoefte. 

Het strand is breed en vlak en je mag met de auto op het strand rijden. Als ik het goed heb, kun je over het strand van de ene plaats naar de andere plaats rijden, volgens mij zo'n twaalf kilometer. We hebben dit niet gedaan.

Het water rukt steeds verder op en volgens deze informatie slinken de hellingen jaarlijks met 3 tot 4 meter en zijn er in de loop der tijd dan ook diverse zomerhuizen in zee verdwenen.

Een heerlijke plek en zeker voor herhaling vatbaar.















4 opmerkingen:

  1. Mooi is het daar hè'!?!? Wij waren er vorig jaar in de meivakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb weer even de posten van je bekeken. Nr. Lyngby was echt geweldig. Zeker een plek om weer terug te komen tijdens de meivakantie.

      Verwijderen
  2. Die rust op zo'n strand is heerlijk, hè? En de kust is daar prachtig, leuk om te verkennen, en ook nog eens met zonsondergangen erbij. Daar wordt een mens toch blij van :-)

    BeantwoordenVerwijderen