Google Translate

dinsdag 18 augustus 2020

Denemarken 2020

Het was deze zomer de bedoeling om naar Zweden en Noorwegen te gaan. Helaas moest deze reis geannuleerd worden. Al vrij snel werd de boot van Stena Line tussen Fredrikshavn en Oslo opgeheven. Later hebben we ook de reis naar Zweden en Noorwegen geannuleerd. Gelukkig ging Denemarken weer open en dit was een kans om Denemarken te ontdekken. In 2014 waren wij er al een paar nachten geweest in de omgeving van Møn. Deze keer twee weken volledig in Denemarken. Tevens zou het ook de eerste keer zijn zonder kinderen. Niet de hele vakantie want de laatste vijf nachten kwam onze dochter met het vliegtuig naar Kopenhagen en hebben we haar opgehaald van het vliegveld. Denemarken dus en wel een week in Noord-Jutland en een week in Zuid-Falster. Veel gezien en gedaan. De komende tijd zullen er dan ook meer posten komen over Denemarken dan over Zweden. Een eerste indruk van Denemarken is dat de natuur in Noord-Jutland geweldig is. Falster en het naastgelegen Lolland viel tegen. Op Lolland was niet heel veel te doen. Het leek vrij veel op het oosten van Nederland. Opvallend was dat de Hyllekrog wandeling in Zuid-Lolland gepromoot werd alsof je jezelf waant in de duinen van West-Jutland. Dit was duidelijk niet het geval. Hieronder een fotocollage en een filmpje. Gelukkig was het mogelijk om in deze rare tijden alsnog twee weken van het noorden te genieten. 


6 opmerkingen:

 1. Leuk filmpje, maar ik hoop dat je de plaatjes ook gewoon gaat laten zien, want het is wel snel :-)
  En fijn dat je toch naar het Noorden bent geweest. Wij waren ook naar het noorden, maar dan van Nederland. Terschelling, fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze komen allemaal nog uitgebreid aan bod. Het is een soort trailer geworden :-). Heb de verhalen van Terschelling gelezen. Zag er inderdaad fantastisch uit.

   Verwijderen
 2. Noord-Jutland vinden wij ook erg mooi. Je kunt er fijn wandelen en er valt van alles te zien.

  Wat zit dat filmpje leuk in elkaar! Zo te zien heb je vast en zeker weer genoeg nieuw materiaal om over te bloggen. We zijn benieuwd naar jullie Deense avonturen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad weer genoeg materiaal om uit te zoeken. Deze keer ook tijdens de vakantie al wat uitgezocht zodat je direct meer informatie hebt. Veel gelopen, gemiddeld 10 km per dag en dat is vrij veel als je ruim vier maanden hebt thuisgewerkt :-).

   Verwijderen
 3. Fijn dat jullie toch naar het noorden zijn geweest. Leuk filmpje heb je gemaakt. Ik ben benieuwd naar je berichten over Noord Jutland, want daar wil ik ook graag nog naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen