Google Translate

zaterdag 16 oktober 2021

Pakhuset Krik

Pakhuset Krik, een oud pakhuis uit 1850. Gerestaureerd in 1999 en sindsdien gebruikt door Tove ( † 2020) en Bjørn Wandall als kunst- en cultuurcentrum, gespecialiseerd in de lokale schilder Jens Søndergaard naast Deense kunst uit de 19e en 20e eeuw, Deense sieradenkunst uit de 20e eeuw, Eskimokunst, antiquiteiten en antiek zilver. Pakhuset Krik heeft doorlopende tentoonstellingen. De toegang is gratis. De openingstijden zijn:

20 juni t/m 23 augustus, elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
10 t/m 18 oktober dagelijks van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de week in Vestervig elke dag langs Pakhuset Krik gekomen en op de laatste dag van die week er eindelijk binnen geweest en dat was een geweldige ervaring. Wat een sfeer en uitstraling in het oude pakhuis en er is erg veel te zien. Ook een aantal boeken en ik heb getwijfeld of ik het boek Soul, beautify thyself van Ole Jørgensen zou halen. Niet gedaan, maar wel een foto van het boek gemaakt. Het pakhuis staat ook nog eens op een locatie met een mooi uitzicht op Krik Vig waar altijd wel kite- en windsurfers zijn te zien.


























1 opmerking:

  1. Oh, wat fantastisch. Wij zijn er ook ooit langsgekomen, toen was het gesloten. Moeite waard om nog eens langs te gaan. Alleen het gebouw al, maar zeker ook wat erin staat en hangt.

    BeantwoordenVerwijderen