Google Translate

dinsdag 5 oktober 2021

Van emigratie tot integratie - Heiko Leugs

Boek details:
Auteur: Heiko Leugs
Titel: Van emigratie tot integratie
Verschijningsdatum: 2020
Bladzijde: 230
Uitgeverij: Uitgeverij Grenzenloos
ISBN: 9789461852595


Flaptekst:
Na jaren van wachten op de verkoop van hun huis konden Joke en Heiko Leugs in 2017 eindelijk hun droom gaan waarmaken: permanent wonen in Zweden. Het land waar ze al zo vaak op vakantie waren geweest en waar hun hart lag.

Drie jaar later is het tijd om de balans op te maken en terug te kijken op enthousiaste pogingen te integreren in de nieuwe omgeving. Is het tweetal in die korte tijd met succes geaard en zijn hun verwachtingen uitgekomen?

Over de auteur
Heiko Leugs woonde en werkte in het noorden van Nederland in de verzekerings- en uitvaartbranche. Samen met zijn vrouw Joke is hij al jaren een enthousiaste Scandinavië-liefhebber. Eerder schreef Heiko de boeken Van vakantie tot emigratie en Van Droom naar Emigratie.

Het boek:
Het is het derde en laatste emigratieboek van Heiko Leugs en bestaat uit een voorwoord, negentien verhalen en een epiloog. Heiko en Joke wonen op het moment van schrijven tweeënhalf jaar in Zweden. Het derde deel is een beschrijving van een aantal bijzondere ervaringen in Zweden en volgens Heiko het slotstuk van de trilogie. Voor de boeken kan dit het geval zijn, voor hun belevenissen is dit nog steeds niet het geval. Ze brengen altijd nog nieuwe verhalen uit op hun blog.

De negentien hoofdstukken zijn allerlei verhalen over de belevenissen van Heiko en Joke in Zweden. Zo is de geschiedenis van Erik Nilsson en Erikshjälpen te lezen in Van loppis naar loppis. Vanaf oktober 2018 is Joke een van de vrijwilligers die bij Erikshjälpen werkt. In Verrassende dingen interessante informatie over onder andere Swish betalingen. In De gezondheidszorg veel informatie over hoe de gezondheidszorg in Zweden werkt via eigen ervaringen. Belangrijk is de website Www.1177.se. Ook in Zweden is er een eigen zorgbijdrage en ook een eigen bijdrage voor medicijnen. In De jagers en de jacht gaat het over bambi’s. Een filmpje hiervan is te zien op Facebook in de Zweden Forum groep. In Stoken op hout en pellets een uitgebreide beschrijving hoe het bij hun allemaal werkt en in Wandelingen en uitstapjes worden erg leuke wandelingen beschreven. Zeer herkenbaar geschreven.

Conclusie:
Weer een leuk boek over de verhalen in Zweden met veel dingen die ik nog niet wist. Dus ook nog wat geleerd en heerlijk om weer even in Zweden te zijn geweest met de verhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten