Google Translate

donderdag 17 maart 2022

Mennesket ved Havet

Bij een bezoek aan het eiland Fanø in Denemarken moest je in Esbjerg op de veerboot stappen om op het eiland te kunnen komen. En bij Sædding Strand ten noorden van Esbjerg staat het beroemde Mennesket ved Havet ook wel Man by the Sea genoemd. Een bezoek aan de gigantisch grote mannen mocht niet ontbreken. Het is een sculptuur van Svend Wiig Hansen die werd gemaakt in verband met het 100-jarig jubileum van de gemeente Esbjerg in 1994 en sindsdien een internationaal bekend herkenningspunt is geworden voor de stad Esbjerg. Het beeldhouwwerk stelt vier witte mannen op een rij voor die uitkijken over de zee en lijkt erg op de monolieten van Paaseiland. De beelden steken negen meter de lucht in en is tot tien kilometer vanaf de zeezijde te zien. De witte mannen die de zee verkennen, moeten de ontmoeting van de pure man met de natuur symboliseren.

Het was er vrij druk en het duurde even voordat er geen mens meer te zien was. Ondertussen genoten van het mooie strand. 








8 opmerkingen:

  1. Iedereen wil natuurlijk met die beelden op de foto, maar toch nog een foto zonder dat er iemand anders op staat :-) Mooi dat het bij het strand ligt, dan hoef je je in ieder geval niet te vervelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fantastisch mooi vind ik deze beelden. Wij zijn er al meerdere keren geweest, blijft fascinerend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat indrukwekkend! Gaat ook op de lijst ;-)

    BeantwoordenVerwijderen