Google Translate

zaterdag 5 maart 2022

Riders of justice - Retfærdighedens Ryttere

Filmdetails:
Titel: Riders of justice - Retfærdighedens Ryttere
Jaar: 2020
Verhaal: Anders Thomas Jensen en Nikolaj Arcel
Acteurs: Mads MikkelsenNikolaj Lie KaasAndrea Heick Gadeberg
Duur: 116  minuten
IMDB cijfer: 7,6



Samenvatting:
Een militair, Markus genaamd, moet noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn tienerdochter te zorgen wanneer zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk. Vervolgens staat een wiskundige, die op de bewuste dag ook in de trein aanwezig was, met twee collega's aan de deur. Ze zijn in de veronderstelling dat het geen ongeluk, maar een bewuste aanslag is geweest.

De film:
Een Deense film met bekende Deense acteurs. Een vreemde film wel. Het lijkt op een dramafilm maar bevat ook keiharde actie en vooral zwarte humor. Een absurde mix. Het begint met een treinongeluk die verdacht veel op een aanslag lijkt. De vrouw van militair Markus komt hierbij om het leven. Hij moet de dood verwerken samen met hun dochter. Beiden hebben een compleet verschillend verwerkingsproces en dat botst gigantisch. Zo slaat Markus een vriend van dochter Mathilde tegen de grond en dat gaat niet zachtzinnig. Mathilde wil hulp voor de verwerking. Markus kan het zelf wel en wil geen hulp. Op een gegeven moment krijgt Markus bezoek van wiskundige Otto en zijn twee vrienden Lennart en Emmenthaler. Otto zat in dezelfde trein waar Mathilde en haar moeder ook in zaten en samen met zijn twee vrienden zijn ze erachter gekomen dat het geen treinongeluk was maar een aanslag uitgevoerd door de motorbende Riders of Justice. Markus zint op wraak en krijgt hulp van de drie vrienden. Wat volgt is een absurd verhaal met keiharde actie en geweldige humor. Moest om de humor zeker een paar keer lachen. 

Conclusie:
Mads Mikkelsen speelt de rol van Markus geweldig. Lars Brygmann als Lennart is ook heerlijk om te zien. Hij speelde de rol van Dr. Zerleng in de film Frygtelig Lykkelig en daar moest ik regelmatig aan denken. Nicolas Bro als Emmenthaler speelt zijn rol net als de anderen fantastisch. Mikkelsen zorgt voor de keiharde actie en Otto, Lennart en Emmenthaler voor de humor en dochter Mathilde is de lijm tussen vader en de drie vrienden. Het verhaal speelt zich af rond kerst en heeft dan ook wel iets van een kerstfilm in zich. Verder speelt toeval een belangrijke rol in de film. Een aanrader.

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten