Google Translate

donderdag 3 maart 2022

Chosen

Serie details:
Titel: Chosen
Jaar: 2022
Verhaal: Jannik Tai MosholtKaspar Munk en Christian Potalivo
Acteurs: Malaika MosendaneAndrea Heick GadebergAndreas Dittmer
Duur: 6 afleveringen van 48 minuten
IMDB cijfer: 4,3



Samenvatting:
Emma heeft zich altijd anders gevoeld dan alle anderen in Middelbo – een klein Deens stadje dat wereldberoemd werd toen er 17 jaar eerder een meteoor in de atmosfeer terecht zou zijn gekomen en er neergestort. Nu is Middelbo niet meer wat het geweest is, en de vraag is of het überhaupt ooit geweest is wat het pretendeert te zijn? Wanneer Emma per ongeluk ontdekt dat het hele verhaal van de meteoor een leugen is, openbaart zich een gevaarlijke en onwaarschijnlijke waarheid over het slaperige stadje – iets dat veel gevaarlijker en ongelooflijker is dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Was het een meteoor die het stadje 17 jaar geleden trof of was het iets veel krachtigers? Met dit nieuw ontdekte besef wordt Emma gedwongen te beseffen dat ze er alleen voor staat en dat vrienden en de maatschappij haar niet zullen redden in een tijd van haar leven waarin ze hen het hardst nodig heeft. (Bron
Streamwijzer).

De serie:
Een nieuwe Deense Netflix serie van de makers van The Rain en valt ook in dezelfde categorie als The Rain. Jongeren, veel muziek, science fiction en het verhaal vindt plaats in Denemarken. De afleveringen duren wel wat langer dan die van The Rain. Het verhaal draait om de zeventienjarige Emma. Ze werkt als gids bij de Middelbo krater attractie. In Middelbo is zo'n zeventien jaar geleden een meteoriet neergestort en die heeft een grote krater veroorzaakt. De meteoriet is te zien en is wel heel erg klein. Zo'n kleine steen die een enorme krater heeft veroorzaakt. In de eerste aflevering is de meteoriet afgeschermd met glas zodat bezoekers de steen niet kunnen aanraken. Een eigenwijs jongetje wil de steen toch aanraken en Emma die gids is laat dat toe. De steen valt door toedoen van het jongetje en barst in stukken uit elkaar als de steen op de grond valt. Dat is een vreemde gewaarwording. Een steen die een grote krater heeft veroorzaakt en vervolgens uit elkaar spat als die van anderhalve meter op de grond valt. Daar klopt iets niet. Middelbo is trouwens een fictieve plaats die in de serie wel goed op de kaart gezet wordt. De onderstaande scène zegt genoeg.


Het voorval met de meteoriet zit Emma dwars en dat laat ze luidruchtig weten. Hierdoor komt ze in aanraking met een stel jongeren die het verhaal van de meteoriet ook niet geloven. Samen gaan ze op onderzoek en komen ze langzaam maar zeker achter de waarheid. 

Conclusie:
De eerste aflevering is erg leuk. Humoristisch en lekker Deens. De twee afleveringen daarna vond ik zelf vaag en wazig. Moet ook zeggen dat ik het niet volledig heb meegekregen omdat ik steeds in slaap viel. De laatste drie afleveringen zonder in slaap te vallen gezien en die waren weer leuk. Het einde geeft aan dat er zeer waarschijnlijk een vervolg komt, maar dat zal aan de kijkcijfers liggen. Erg goed bedacht van de makers is het tonen van de Chosen titel aan het begin van een aflevering. Ze hebben de O in de titel elke keer op een andere manier getoond. Dit viel mij op en hebben ze erg leuk gedaan.

Ik snap het lage cijfer op IMBD wel, maar als je door de eerste drie afleveringen bent gekomen dan wordt het alleen maar beter, zelfs spannend en is de serie een welkome afleiding voor alle ellende die zich nu afspeelt in de Oekraïne. Ik heb een tijdje met de gedachte gezeten om niets meer te posten de komende tijd, maar door zelf posten te schrijven heb ik ook weer wat afleiding. 

Muziek:
Er is veel muziek te horen in de serie. Welke nummers er allemaal te horen zijn is hier terug te vinden. Er zitten een aantal Deense nummers tussen en wel de volgende:





Recensies:

2 opmerkingen:

  1. Afleiding kun je in deze tijd zeker gebruiken, dus eh... fijn door blijven bloggen. Dan hebben wij ook weer wat afleiding tijdens het lezen ervan.
    En in slaap vallen bij een serie of een ander programma overkomt ons ook weleens, hoor. Wat ik wel vervelend vind, is dat ik soms in slaap val bij reisprogramma's, omdat de presentator ervan op een rustige toon iets vertelt en mooie natuur die je in zo'n programma ziet blijkbaar een rustgevende uitwerking op mij heeft. Voor ik het weet heb ik dan een heel stuk gemist :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor je het weet zit je in een compleet ander land :-).

      Verwijderen