Google Translate

zondag 29 januari 2023

Försvunnen

Filmdetails:
Titel: Försvunnen
Regisseur: Mattias Olsson en Henrik JP Åkesson
Jaar: 2011
Verhaal: Mattias Olsson
Acteurs: Sofia LedarpKjell BergqvistBjörn Kjellman
Duur: 95 minuten
IMDB cijfer: 5,3



Samenvatting:
Terwijl Malin door de bossen van Zweden rijdt, wordt ze gevolgd door een man in een jeep. Ze wordt gekidnapt en opgesloten in een kelder.

De film:
Op Netflix is de Zweedse film Försvunnen - Gone te zien. Het verhaal draait om Malin die na een traumatische ervaring gaat verhuizen. Ze pakt de auto en trailer in en reist naar het noorden. Al gauw zit er een auto achter haar die vreemd gedrag vertoont. Direct is het dan duidelijk dat die auto niet veel goeds voorspelt. En dat blijkt inderdaad het geval. Wat volgt is een flinke dosis spanning.

Conclusie:
Een simpele film over een achtervolging en wat voor één. De spanning spat er van af. Weinig mensen te zien, veel Zweeds bos. Bedenker Mattias Olsson kreeg in 2004 het idee voor deze film. Hij hield van vrij eenvoudige thrillers met gewone mensen die in ongebruikelijke situaties terechtkomen, zoals Duel, The Hitcher en Breakdown en het liefst zonder al te veel bloed en geweld. De dreiging van het geweld is wel belangrijk en dat is in deze film zeer goed gelukt. Van begin tot het einde van de film vermaakt en genoten van de Zweedse bossen. De film is opgenomen in Blekinge.

In 2020 is een Amerikaanse remake van de film gemaakt met de titel Alone. De bedenkers van Försvunnen hebben meegewerkt aan de remake. Hieronder een Behind the scenes filmpje van Alone.

2 opmerkingen:

  1. Fijne week ..liefs van mij…ik zit nu in een serie waar een kindje is meegenomen op Netflix…La chica de neive …zo spannend groetjes 🍀❤️🐾🍀

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Spaanse serie. Zo te lezen inderdaad spannend. Veel kijkplezier.

      Verwijderen