Google Translate

dinsdag 10 januari 2023

Lyckoviken - Hammarvik

Seriedetails:
Titel: Lyckoviken - Hammarvikseizoen 1 t/m 4
Verhaal: Camilla Läckberg
Jaar: 2020 - 2022
Acteurs: Martin StenmarckDisa ÖstrandChristopher Wollter
Duur: 32 afleveringen van 45 minuten
IMDB cijfer: 4,3Samenvatting:
Wanneer politieagente Johanna Strand terugkeert naar haar thuisstad Hammarvik voor haar moeders begrafenis, verwacht ze slechts enkele nachten te blijven. Als het lichaam van een jonge vrouw gevonden wordt, besluit Johanna te blijven en te onderzoeken wat er precies gebeurd is.

De serie:
Ik had al vaker van de serie gehoord maar nog niet gezien. Op Viaplay toch maar begonnen aan de vier seizoenen en een aantal weken compleet in de serie gezogen. Het is een Zweedse soap met wat thrillerachtige trekjes. Alles speelt zich af in de fictieve plaats Hammarvik en specifiek in de woonwijk Lyckoviken. Dat verklaart gelijk de Zweede titel Lyckoviken en de buitenlandse titel Hammarvik. Ik vermoed dat Hammarvik wat beter klinkt dan Lyckoviken. De serie, bedacht door Camilla Läckberg, heeft alles in zich voor een soap. Zo zijn ingrediënten als ontrouw, chantage, financiële problemen, jaloezie, verraad, huiselijke ruzies, burenruzies, vervelende types en oude geheimen volop aanwezig en worden er ook nog eens mensen vermoord. In 32 afleveringen kruip je in het leven van een aantal bewoners van Hammarvik. Tot nu toe zijn er vier seizoenen gemaakt en een vijfde komt eraan. De laatste aflevering van een seizoen is niet echt een einde, hoewel het einde van het tweede seizoen wel een soort afsluiting van iets was. 

Conclusie:
Je moet er echt van houden om het leuk te vinden. Zelf vind ik het fantastisch. De snelheid waarin de problemen over het scherm gaan is niet normaal. Dit is wel begrijpelijk omdat er maar acht afleveringen in een seizoen zitten en dan moet je wel wat snelheid hebben, maar soms gaat het wel heel snel. Het thriller element is leuk en zelfs spannend in de eerste twee seizoenen maar de relaties zijn het belangrijkst. Zo was het ook bedoeld door Camilla Läckberg die trouwens af en toe in de serie verschijnt en te horen is. De personages zijn leuk. Mijn favoriet is Danne, direct vanaf het begin al een genot om hem te zien spelen. 

De serie is opgenomen in Vänersborg. Het blijkt dat we daar een keer geweest zijn getuige de blogposten over de kerk van Vänersborg en een museum. Ik moet zeggen dat ik Vänersborg niet herkende in de scènes van Hammarvik. 

Wetenswaardigheden:
- Martin Stenmarck is naast acteur ook een muzikant, Hieronder is een nummer van hem te horen:


- Camilla Läckberg is naast Lyckoviken gestart met een nieuwe soapserie met de titel Strandhotellet

Recensies:

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk zo'n serie waar van alles in gebeurt, veel vaart in zit en zich ook nog eens in Zweden afspeelt. Beter kan het niet toch? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee en het was even afkicken. Maar nu in de Zweedse penoza serie Gåsmamman gedoken. Vijf seizoenen. Gelukkig de Nederlandse penoza serie niet gezien.

      Verwijderen