Google Translate

zaterdag 21 januari 2023

Saal Digital fotoboek vakantie 2022

In september 2021 heb ik een blogpost gemaakt over een tiental fotoboeken van de vakanties in Scandinavië. In 2022 zijn we niet zo lang in Zweden geweest en we hadden hier ook nog geen fotoboek van gemaakt. Te weinig foto's in die paar dagen gemaakt was onze verwachting. Tot we een aanbieding van Saal Digital op Facebook zagen, een €100,- voucher voor een fotoboek om te proberen. Dat leek ons interessant en we konden dan gelijk een fotoboek van de vakantie van 2022 maken. Ik had nog niet eerder van Saal Digital gehoord dus een mooie manier om kennis te maken met hun fotoboeken en hoe het proces van ontwerp naar resultaat is verloopt. We hebben gekozen voor de 30 x 30 Professioneel Lijnfotoboek met 38 HighEnd-print mat pagina's. De cover is van acrylglas en lederlook. Om het fotoboek te ontwerpen moet je software downloaden. De software werkt goed op onze oude en trage Windows 10 laptop en is makkelijk in gebruik. Het enige minpunt was dat bij het gebruik van sjablonen het sjabloon voor drie foto's zonder randen niet aanwezig was. Dit ook aangegeven bij Saal Digital en ze gaven aan dat je zelf ook sjablonen kunt maken. Het zou voor ons makkelijker zijn geweest als het sjabloon standaard aanwezig was. Voor de rest geen klachten over de software. Het wijst voor zich. We hadden eerst gekozen voor een kleiner formaat maar die had dan meer pagina's en bij het uitzoeken van de foto's bleek dat we niet genoeg mooie foto's hadden. Daarom gekozen voor het formaat die we altijd hadden en nu was het wel mogelijk om de 38 pagina's te vullen. Het veranderen van het formaat betekende voor ons wel een nieuw ontwerp maken. We konden geen optie vinden om het formaat in de software te wijzigen. Omdat we toch een €100- voucher hadden, hebben we gekozen voor het duurste matpapier en een acrylcover. Wat ook handig was van de software is dat de software aangeeft of de foto de juiste kwaliteit heeft en gebruikt kan worden. Zo konden we ook foto's gemaakt met de telefoon gebruiken. De kwaliteit van die foto's waren ook goed volgens de software.

We waren erg benieuwd naar het resultaat. Die bleek perfect te zijn. De acrylcover zier er geweldig uit in combinatie met de lederlook. De pagina's waren van een kwaliteit die we nog niet eerder hebben gezien en de foto's kwamen hier zeer goed op uit. Ik heb hieronder een paar foto's van het fotoboek opgenomen.


De verzendkosten waren €5,19 en het totaalbedrag was met aftrek van de €100,- voucher €26,48. Dit was een mooie kennismaking met een fotoboek van Saal Digital en ik denk dat ze hun doel bereikt hebben en we in de toekomst ook de fotoboeken bij hun gaan maken. In combinatie met een kortingscode is het zeker de moeite waard.

8 opmerkingen:

  1. Dat ziet er goed uit! Weer een mooie herinnering erbij.
    Ik had nog nooit gehoord van Saal Digital. Dan gaan we daar ook eens rondkijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie tip …ziet er gaaf uit hoor !…fijne week liefs🍀❤️🐾🍀

    BeantwoordenVerwijderen