Google Translate

dinsdag 9 mei 2023

Scandinavische markt Schokland 2023

Afgelopen weekend zijn we weer eens naar de Scandinaviëmarkt in Schokland geweest. We zijn hier vier keer eerder geweest:

- Scandinavische markt 2012
- Scandinavische markt 2013
- Scandinavische markt 2014
Scandinavische markt 2016

Na zeven jaar eindelijk weer eens een keer geweest. De reden was eigenlijk simpel. We gingen meestal naar Scandinavië-XL maar deze beurs is gestopt, overgenomen en omgedoopt naar Nordic Days. Nordic Days heeft een nieuwe locatie, Het Inspyrium bij Nijmegen. Redelijk ver weg en de prijs is €18,35. In de voorverkoop €12,50 maar op is op en er is nog geen programma. Dat gaat hem niet worden. Dan toch maar een keer weer de Scandinaviëmarkt in Schokland bezoeken. Altijd leuk om weer een bezoek te brengen. In 2014 hebben we niet alleen de markt bezocht maar ook rondgelopen in de omgeving van Schokland. Deze keer geen foto's van de markt zelf maar van de omgeving en van de tentoonstelling in het museum. De tentoonstelling is namelijk volledig vernieuwd ten opzichte van de laatste keer dat we het museum hebben bezocht en het is een geweldige tentoonstelling. 


Horizon
Burying the sea in the land


Vikingen

Hieronder de foto's van de tentoonstelling.

Bosolifant

De onderstaande foto is interessant. Het zijn Scandinavische stenen gevonden in de omgeving van Schokland. Meegebracht tijdens de ijstijd.
In de prehistorie was Nederland en daarmee Schokland een toendragebied en leefden er de wolharige mammoet, steppewisent, wolharige neushoorn en het reuzenhert. De beenderen van deze enorme beesten zijn te zien in het museum.


Wende

Aan het einde van de tentoonstelling nog een film bekeken over de geschiedenis van Schokland. Het bezoek aan Schokland was een boeiende reis door de geschiedenis van Schokland. Het is nog steeds een geweldige locatie om een Scandinaviëmarkt te organiseren. Het weer was die zondag heerlijk en natuurlijk weer een aantal boeken gescoord waaronder twee van Gerrit Jan Zwier die ook weer van de partij was en een aantal nieuwe boeken meegenomen had. 


2 opmerkingen:

  1. Ja, dat is een mooie plek voor de Scandinavische markt. Leuk dat je een aantal mooie boeken hebt gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eindelijk een redelijk compleet beeld van Schokland gekregen.

      Verwijderen