Google Translate

zondag 7 mei 2023

Strandhotellet

Seriedetails:
Titel: Strandhotellet - The Beach Hotel
Verhaal: Camilla Läckberg
Jaar: 2023
Acteurs: Filip Wolfe SjunnessonSamuel FrölerSofia Karemyr
Duur: 8 afleveringen van 45 minuten
IMDB cijfer: 3,1Samenvatting:
Om zijn 60e verjaardag te vieren, geeft Werner Gyllenmark een feest in zijn strandhotel en nodigt hij zijn familie, werknemers en zelfs zijn aartsvijand, Egil Grip, uit. Maar het evenement eindigt abrupt met een ongeluk dat de hele stad schokt - en langzaam maar zeker komen er explosieve geheimen aan het licht die sommige mensen tot het uiterste zullen doen om verborgen te houden.

De serie:
Strandhotellet is een nieuwe creatie van Camilla Läckberg. Na de soapserie Hammarvik heeft ze een nieuwe soapserie bedacht. Strandhotellet draait om twee families die elk een strandhotel hebben in het fictieve kustplaatsje Saltsjövik. Eigenaar Werner Gyllenmark geeft een feestje in zijn Saltsjöviks strandhotell om zijn zestigste verjaardag te vieren. Egil Grip, eigenaar van strandhotel Mistral, is ook aanwezig. Hij heeft samen met Werner Saltsjöviks strandhotell opgebouwd. Op een gegeven moment is de samenwerking en vriendschap ophouden te bestaan en zijn ze aartsvijanden geworden. Wat niet meehelpt is dat de vrouw van Egil, Marianne, de ex-vrouw van Werner is. Werner en Marianne hebben twee kinderen, Petra en Sebastian. Egil heeft een dochter, Julie Grip.Sebastian en Julie waren vroeger geliefden. Sebastian is naar Stockholm verhuist en heeft tegenwoordig een vriendin, Shirin, Julie heeft ook een vriend, Aksel. Petra werkt in het hotel van haar vader en heeft een vriendin, Gabrielle. Deze twee families vormen de spil van het verhaal. Daaromheen zijn er een aantal karakters die hun eigen verhaallijn hebben, Svante, de frontdesk manager van Saltsjöviks strandhotell. Lojsan, de nieuwe receptioniste van Saltsjöviks strandhotell en haar zoon Lukas. Martin, de barman van Saltsjöviks strandhotell. Genoeg materiaal voor geheimen, bedrog, verboden liefdes, intriges en alles wat nog meer in een soap zit. Net als in Hammarvik speelt moord ook een rol in Strandhotellet. Niet zo nadrukkelijk als in Hammarvik maar het is wel aanwezig. Egil valt in de eerste aflevering neer en hij sterft aan een overdosis tramadol. Heeft hij een overdosis genomen of is hij vermoord? De soap is begonnen.

Conclusie:
Strandhotellet volgt hetzelfde concept als Hammarvik. Een aantal personen die een verhaallijn hebben. Korte scènes en om de zoveel scènes een beeld van Saltsjövik. Lekker relaxed en de serie kabbelt voort. Camila Läckberg speelt ook een scène aan de bar mee. Saltsjövik is een fictieve plaats. In het plaatsje Varberg is de serie opgenomen. We zijn er zelf nooit geweest. Luc en Hermine van Met de auto op vakantie wel en laten ze nu net de onderstaande foto in hun post over Varberg hebben staan. Dit beeld komt een aantal keer voor in de serie.

Varberg - Foto van de site Met de auto op vakantie

De serie heeft een 3,1 op IMDB en dat is erg slecht. Maakt niet uit, ik heb genoten van de serie. De coole Julie, de onhandige Svante, Martin de barman die op Rocky lijkt, Sebastian die er perfect uitziet en de vrolijke Lojsan. Lojan komt in de serie uit Jönköping en Ellen Siöö die haar speelt komt ook uit Jönköping. Ze heeft nog niet veel in series en films gespeeld net als Peter Eriksson die Svante speelt. Beiden spelen in het theater. En dan is er nog Rennie Mirro die Martin speelt. Hij zingt in het dagelijks leven,


Sofia Karemyr die Julie speelt en Ylvali Rurling die Lilja speelt blijken samen ook in de serie Partisan te spelen. Het eerste seizoen van Partisan al gekeken. We zijn nu bezig met het tweede seizoen. 

Het tweede seizoen van Strandhotellet is al opgenomen. Weer in Varberg en voor het derde seizoen komen ze weer in Varberg opnemen. Dit is te lezen in dit artikel. In het artikel is ook te lezen waarom in de serie niet de bekende gebouwen van Varberg zijn te zien. 

Interview met Camilla Läckberg:

Recensies:

4 opmerkingen:

 1. Dat lijkt mij een leuke serie. Noteer 'm voor als we komende winter nog eens een abonnement van een paar maanden op vp nemen. Varberg zijn we al vaak langs gekomen, maar ook nog niet geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet is seizoen 2 dan ook uit en dan ook Hammervik kijken. Heerlijke soaps.

   Verwijderen
  2. En seizoen 3 van Den tynne blå linjen.

   Verwijderen