Google Translate

zondag 16 juni 2013

Bollnäs

Tijdens een rit door Hälsingland zijn we in Bollnäs geweest. We zijn er even gestopt en toevallig was er een rommelmarkt en een gewone markt. Op de rommelmarkt een aantal voddenkleden (4 stuks) gescoord voor 120 SEK. We mochten zelfs een hele partij meenemen van iemand. Helaas hadden we niet veel ruimte in de auto, dus dat ging jammer genoeg niet door. Het waren 2 vuilniszakken vol, die konden echt niet mee. In Nederland zijn ze ook te koop, maar dan betaal je er meer voor. Onder andere Rosa Rugosa heeft ze te koop. Meer informatie over voddenkleden is te lezen en te zien in een blogpost van Hej Tjorven.

In het centrum waar de markten waren, stond de onderstaande kerk. We zijn hier niet binnen geweest. Gelukkig heeft Johanna op haar Zweedse blog een blogpost over Bollnäs geschreven.

Kerk in het centrum van Bollnäs
De kerk komt uit 1368 en is nu een winkel in 2e hands spullen en een koffieshop. De winkel heet Vintagehuset. Johanna is wel naar binnen gegaan en ze heeft een aantal foto's gemaakt. Die zijn te zien op haar blog. Een foto van haar blogpost heb ik opgenomen en dat is de foto van de eigenaresse, Helena.

Helena (Foto van Johanna)
Van de rommelmarkt geen foto's gemaakt. Wat volgt zijn foto's van de markt. Informatie over de markt is te vinden op de website van Bollnäs Höstmarknad. Dit jaar is de markt op 9, 10 en 11 augustus. Hieronder dus de foto's van 2012.Stå inte här och frys. Gå hem!!


Er was een standje waar men linkronas maakten. Deze kronen zijn gemaakt van vlas. Vlas is de grondstof voor linnen. Bollnäs, Växbo en omstreken zijn bekend om de linnen. Växbo komt in een toekomstige blogpost aan bod. De linkrona kwamen we wel vaker tegen in dit gedeelte van Zweden. Meer informatie over linkrona is hier te vinden.

Een kroon of een bosje om zelf een kroon te maken.

Annica Östberg konstverkstad

Kenji tattoo
Deze bovenstaande stand was van een Nederlandse. Even mee gepraat. Ze hadden een Bed and Breakfast, namelijk Hälsingegård Lundbergs in het plaatsje Los (met dank aan Ria van het blog Svensk Saga). Kenji tattoo was extra. Wat informatie gevonden over Kenji tattoo's. Ze zijn bij verschillende webshops te koop. Onder andere bij Shyne.Een beschrijving over de tattoo's is hier te vinden.


KermisattractiesDoor de markten zijn we er niet aan toegekomen om Bollnäs zelf te bekijken. De blogpost van Johanna geeft aan wat er in Bollnäs allemaal te zien is. Een paar foto's hebben we gemaakt. Komende zomer gaan we er zeker weer heen. We zijn er niet tijdens de markt, dus kunnen we Bollnäs zelf bekijken.


2 opmerkingen:

 1. Leuk, leuk, leuk! Ik ga op mijn weblog maar hiernaar verwijzen dan hoef ik er zelf niet meer over te schrijven. Het museum is ook leuk om te bezoeken en over de grafheuvel aan het eind van die straat valt vast ook wat te vertellen. En weer aan de andere kant is de Missionskyrka. En als je dan lekker eten wil (dagensbuffé) moet je beslist naar Lilla K, een eetcafé in het tuincentrum Mobackes aan de rand van Bollnäs richting Kilafors(en natuurlijk even bij mij langs komen ☺)
  Kramar, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat we dat straks allemaal gaan zien :-).

   Verwijderen