Google Translate

zaterdag 8 juni 2013

Wickie auf großer Fahrt / Wickie en de schat van de goden

Filmdetails:
Titel: Wickie auf großer Fahrt / Wickie en de schat van de goden
Regisseur:
Jaar: 2011
Verhaal: , karakters
Acteurs: , en
Duur: 96 minuten
IMDB cijfer: 5,6
 
Wickie auf großer Fahrt
 
 Wickie en de schat van de goden trailer

Dit is het 2e deel van Wickie de Viking. Deel 1 heb ik besproken in deze blogpost. Deel 2 draaide in 2012 in de Nederlandse bioscopen en nog wel in 3D.

In dit tweede deel van Wickie de Viking wordt de Vikingleider Halvar, vader van Wickie, ontvoerd door de Vreselijke Sven. Halvar was op zoek naar een schat, waarvan hij de sleutel om zijn nek heeft. Wickie gaat op weg om zijn vader te bevrijden en de schat te zoeken.

Deel 2 is geen vervolg op deel 1, maar een nieuw verhaal. In het 2e deel ontbreken 2 karakters die in deel 1 nog aanwezig waren en wel Lee Fu en Ramon Martinez Congaz. Ramon was de Spaanse schrijver die irritant aanwezig was in deel 1. De rol werd gespeeld door Michael Herbig. Michael Herbig was de regisseur van het eerste deel. Gelukkig is er geen schrijver meer nodig om de Viking verhalen op schrift te zetten.

Lee Fu en Ramon Martinez Congaz zijn vervangen door Svenja (Valeria Eisenbart). Svenja heeft een belangrijke en leuke rol in de film.

In deze film komt Wickie onder andere Eskimo's tegen. De Walkuren zijn ook te zien.

Walkuren
De Walkuren leveren de onderstaande scene op. Het kapotte zeil is weer gemaakt met kledingstukken van de Walkuren.

Vikingschip met uniek zeil
De film laat een aantal schitterende beelden zien. Een hiervan is hieronder te zien.

Mooie beelden
Hieronder een afbeelding van de grot waarin de schat van de goden ligt. De ingang is volgens mij een doodskop.
Ingang grot
De runen komen heel even in de film tevoorschijn. Dat is te zien in de onderstaande afbeelding. Get speelt zich af bij de ingang van de grot.

Runen
De film is goed gemaakt. Er wordt best wel veel gebruik gemaakt van 3D. Sommige scenes zijn speciaal hiervoor gemaakt. De acteurs zijn hetzelfde gebleven, de beelden zijn mooi en het verhaal is best wel spannend. Er zitten weer grappige momenten in, al met al een leuke film.
De bedenker Runar Jonsson noemde de boeken Vicke Viking. In Duitsland werd Vicke, Wickie genoemd. Nederland heeft dit overgenomen. Wickie heeft zijn eigen nummer en die heet Hey hey Wickie. De Nederlandse versie voor de Wickie films heeft Ralf Mackenbach ingezonden. Zijn versie is hieronder te horen.
Ralf Mackenbach - Hey hey Wickie

De songtekst van Hey hey Wickie is te vinden op de website van Studio100. De Duitse versie van Hey hey Wickie is een uitvoering van Nena samen met de band K-Rings. Ik had niet verwacht de naam van Nena te zien. Nena ken ik nog van de eerste singles Nur geträumt en 99 Luftballons. Volgens Wikipedia zat ze op 17 augustus 2012 30 jaar in het vak. Leuk om weer wat van Nena te horen al is het 2 jaar geleden.

Nena ft K-Rings - Hey hey Wickie

De aftiteling van de film liet nog enkele interessante feiten zien. Het Viking schip en het dorp is ontworpen door Matthias Müsse. Het schip en het dorp en de grot van de goden zijn te bezichtigen in Bavaria Filmstadt te Grünwald in Beieren Duitsland. Een filmpje over Bavaria Filmstadt met enkele decors uit de Wickie films is te zien op de website van Bavaria Film.

Viking dorp - Bavaria Stadt

Schip - Bavaria Filmstadt
De film is ook op locatie opgenomen in Bavaria en in Malta. De film is opgedragen aan Bernd Eichinger.

De officiële Wickie film website is te zien op www.wickie-film.de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten