Google Translate

vrijdag 28 juni 2013

Je eigen boek uitbrengen

Het is nu bij Bol.com mogelijk om je eigen boek te publiceren. Dit kan via Brave New Books. Bij Amazon was het al een tijdje mogelijk om zelf een boek uit te brengen. Amazon maakt hiervan gebruik van Createspace. Het 3e deel van Ben en Nicôle Heerland "Berichten uit Zweden 2007" is via die manier tot stand gekomen. Dit is te zien via Google Books. De uitgever is namelijk CreateSpace Independent Publishing Platform.  

Berichten uit Zweden 2007
Het is in principe kosteloos. Bij Bol.com wordt pas een boek gemaakt als deze daadwerkelijk gekocht wordt. Een ebook is ook mogelijk. Waar verdient Bol.com aan? Ze krijgen de helft van de opbrengsten. 

Voor de bloggers is het vrij simpel om van je blog een ebook te maken.Ik heb hiervoor eerder de Booksmith website gebruikt. Er zijn meerdere manieren om een blog om te zetten naar een ebook. De website Zinepal kan een blog omzetten naar meerdere formaten. Waar Booksmith alleen met PDF werkt, kan Zinepal overweg met de formaten ePub, Kindle en PDF. De dienst kost wel geld. $5,- voor een ebook met maximaal 50 blogposten. Naast een eenmalig bedrag van $5,- is het tevens mogelijk om een abonnement af te sluiten. Er is een mogelijkheid om een gratis ebook aan te maken met gelimiteerde functionaliteit. Ik heb er één aangemaakt. Deze is te bekijken op www.zinepal.com/ebook/hegeman/137095.

Interessante ontwikkelingen.

3 opmerkingen:

 1. Het lijkt zo simpel maar dat is het nog lang niet. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is wel een goede zeg! Zat er al aan te denken om eens alles af te drukken maar dit is veel leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Booksmith is makkelijk. Helaas zijn het aantal blogposten die je in een PDF kunt zetten beperkt. Je zult dus een aantal PDF bestanden krijgen.

   Verwijderen