Google Translate

maandag 15 december 2014

Død Snø 2

Filmdetails:
Titel: Død Snø 2 - Red vs Dead
Regisseur: Tommy Wirkola
Jaar: 2014
Verhaal: Stig Frode Henriksen, Vegar Hoel (writer), Tommy Wirkola
Acteurs: Vegar Hoel, Ørjan Gamst, Martin Starr
Duur: 100 minuten
IMDB cijfer: 7,1
Samenvatting:
Tommy Wirkola (Hansel & Gretel: Witch Hunters) is terug! Dead Snow: Red vs Dead is het vervolg op de cultklassieker Dead Snow uit 2009. Dit vervolg treed wederom in de voetsporen van klassiekers als Shaun of the Dead en Evil Dead door zijn overmatige gebruik van horror en komedie. Met een hoog tempo, sterke visuele grappen en een paar spectaculaire set pieces zijn alle ingrediënten aanwezig voor een nieuwe publieksfavoriet.

Martin is de enige overlevende van het gevecht met de nazi-zombies uit het eerste deel en wordt door de politie verdacht van het vermoorden van zijn vrienden. Maar er is ook goed nieuws: zijn afgehakte arm is er weer aangezet. Helaas blijkt het de arm van nazigeneraal Herzog te zijn. Intussen gaat de aanval van de nazi’s door en Martin krijgt hulp van de Amerikaanse zombie squad. In een poging de opmars van de nazi's te stuiten wekt Martin Russische doden tot leven, waarmee alles gereed is voor de grote confrontatie.


Het vervolg op Død Snø eindelijk gezien. Ik was denk ik nog steeds onder de indruk van het eerste deel. De blogpost van het eerste deel is hier terug te vinden. Het was een genot om die blogpost te maken. Nu dus deel twee met de titel Red vs Dead. Het budget was deze keer veel groter en dat is te merken. De film begint direct waar het eerste deel is gestopt en gaat in een razend en bloedend tempo door. De humor is ook weer goed aanwezig. Bij sommige scenes is het echt lachen. Wat dat betreft is het tweede deel geslaagd. Toch mis ik iets wat in het eerste deel wel zat en dat is vooral de sneeuw. De film Død Snø noemen terwijl er geen sneeuw te zien is. De sneeuw maakte het eerste deel erg goed. De muziek was het tweede wat ik miste. Geen CC Cowboys, Åge Aleksandersen of Animal Alpha. Wel andere muziek. Dit komt later in de blogpost aan de orde.

Het verhaal begint waar deel een is gestopt. De enige overlevende Martin, die in deel een zijn arm en zijn geliefde verloor, krijgt in deel twee een nieuwe arm. Niet zo maar een arm, maar de arm van Oberst Herzog. Het verhaal achter Oberst Herzog wordt verder uitgewerkt en we komen meer te weten achter het bestaan van Herzog. In ieder geval trekken de nazizombies op van Oksfjord naar Talvik.

Talvik Fish
Onderweg moet Martin wat bedenken om Herzog te stoppen. Hij krijgt hulp van de Zombie Squad (ZS) uit Amerika. Leider van de Zombie Squad is Daniel. De rol van Daniel wordt goed gespeeld door Martin Starr. Wel vreemd om tijdens het Noors en het weinige Duits van de nazizombies opeens Amerikaans te horen. De Zombie Squad is een vreemde wending in het verhaal. Na wat informatie gezocht te hebben, begrijp ik de inbreng van ZS wel. Ze bestaan namelijk echt. Kijk maar eens op hun Zombiehunter website en Facebook pagina. Erg goed gevonden.

Een paar andere bijrollen zijn die van Hallvard Holmen als Gunga en Amrita Acharia als Reidun. De rol van Glenn Kenneth wordt gespeeld door Stig Frode Henriksen. Hij speelde in de eerste film ook mee, maar heeft dat niet overleeft. Nu komt Stig Frode Henriksen terug als Glenn Kenneth,
Het blijkt dat de film in IJsland is opgenomen en niet in Noorwegen. Dat verklaart gelijk dat er geen sneeuw aanwezig is :-). Kom ik gelijk aan bij de muziek. De muziek vind ik zelf wat minder. Hieronder de nummers die in de film voorkomen.

Total eclipse of the heart - Bonnie Tyler. Dit nummer heb ik al te vaak gehoord. Past wel goed bij de eindscene.


Loungemeister - Ugress. Dit is een electronica project uit Bergen, Noorwegen. Niet echt mijn ding.


O Dessverre - Skambankt. Dit klinkt al beter. Een rockband uit Klepp, omgeving Stavanger.


Pil & Bue, een duo uit Bodø en Alta. Alternatieve rock muziek. Meer nummers van hun zijn te horen op hun Soundcloud pagina. 

De film is opgedragen aan de overleden collega Tomas Evjen (producer van Død Snø).

Død Snø 2 was weer een geweldige film met onder andere geweldige momenten zoals de mond op mondbeademingsscene en de reanimatie. Na de aftiteling krijg je nog een scene die eventueel vervolgt gaat worden door een deel drie. Volgens Filmtotaal is Tommy Wirkola nog niet klaar met  Død Snø en wil er graag een trilogie van maken. Ik hoop het dat dat gaat gebeuren. Eerst maar wachten tot deel twee van Hansel en Gretel uitkomt. Liefhebbers van splatter movies zoals BraindeadBad Taste en Evil Dead komen aan hun trekken. 

Recensies:
- Moviemeter
- Nordic Fantasy
- Nordic Fantasy
- Indiegogo
- Cinematic Katz
- Filmbioscoop
- Hollywood Reporter
- Filmtotaal
- Fok
- Cinema Blend
- Giant Freaking Robot
- Filmdice
- Roger Ebert
- Culture Crypt
- The Blood Shed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten