Google Translate

dinsdag 9 december 2014

I betraktarens öga - Fjällbackamorden

Film details:
Titel: I betraktarens öga (Kunst, kitsch en kenners)
Jaar: 2012
Regisseur: Jörgen Bergmark
Verhaal: Michael Hjorth (creator), Camilla Läckberg (based on characters by)
Acteurs: Claudia Galli, Richard Ulfsäter, Ellen Stenman Göransson
Duur: 88 minuten
IMDB cijfer: 5,0


Samenvatting:
Het tv-programma Tussen kunst en kitsch strijkt neer in Fjällbacka. Tegelijkertijd komt het jongere zusje van Erica, Anna, ook langs omdat zij als makelaar een huis wil laten zien aan Claes Wager, de aalgladde presentator van het programma.

Helaas gaat de komst van dit programma gepaard met een paar vervelende gebeurtenissen. Zo wordt een vrouw bewusteloos aangetroffen in haar auto na een overdosis insuline. Vlak daarna wordt de man, van wie het een publiek geheim is dat hij haar minnaar is, vermoord teruggevonden in het pand waarin de televisieopnames worden gemaakt. En een oud schilderij uit de antiekshow wordt vermist. Wat is het verband tussen deze gebeurtenissen?


Dit is alweer het laatste deel van de zesdelige Fjällbackamorden serie. Dit keer dood en ellende tijdens de opnames van een aflevering van de Zweedse Tussen kunst en kitsch in Fjällbacka. Anna, het zusje van Erica, speelt een hoofdrol in deze aflevering. Het duurt vrij lang voor er een moord wordt gepleegd. De momenten naar vroeger zijn natuurlijk weer aanwezig. Naast de zus van Anna, speelt het Torreby slott in Munkedal een hoofdrol. Van Torreby slott is hieronder een filmpje te zien.


Niet de beste aflevering, maar toch wel weer een spannend verloop en helaas de laatste aflevering. Dat zal wel weer even wennen worden, maar het is dan weer tijd voor wat nieuws. Welke serie we gaan kijken is nog niet bekend.

Foto van HBL website.
Recensie:
- Moviemeter
- Cinemagazine
- Tofflan
- HBL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten