Google Translate

woensdag 31 december 2014

Het jaar 2014

De laatste dag van 2014. Wat heeft 2014 gebracht? Ten eerste is het aantal blogposten weer gestegen van 132 naar 176 (inclusief deze). Ik denk niet dat het volgend jaar gaat lukken om dit te overtreffen. Ideeën voor blogposten zijn er genoeg. Het probleem is eigenlijk de tijd die erin gestoken moet worden. Aangezien ik nog steeds werk en wat meer aandacht wil besteden aan opleidingen, zal er vermoedelijk minder tijd overblijven voor het maken van blogposten. Afwachten dus hoe het gaat.

Aantal blogposten.
Hoe gaat het met de bezoekersaantallen? Daar ben ik zelf ook wel benieuwd naar en hieronder is het totale overzicht (Google Adsense) vanaf het begin (september 2011) tot en met december 2014 te zien. In 2014 is een lichte stijging te zien. Blijkbaar doe ik het niet alleen voor mezelf :-).


In 2014 is het lezen van boeken toegenomen. Omdat ik nu 4 dagen in de week in de trein aan het lezen ben, is het aantal gelezen boeken best wel gestegen. In totaal zijn er nu van zo'n 67 boeken een blogpost verschenen. Ik probeer van elk gelezen boek een blogpost te maken. Dit is soms best wel lastig. De blogpost van het boek A Year in Lapland van Hugh Beach heeft bijvoorbeeld ruim een jaar geduurd voordat deze gepubliceerd kon worden. Ik hoop in 2015 weer een groot aantal boeken te kunnen lezen. De boekenlijst groeit namelijk harder dan ik kan lezen.


In 2014 hebben we een aantal Scandinavische markten bezocht zoals Scandinaviëmarkt Schokland, Scandinavie-XL, Scandinavië Fair Achterhoek en de Zweedse kerstmarkt in Slochteren. In 2015 hopen we er weer een aantal te bezoeken. Die van Schokland gaat helaas niet door. Scandinavië-XL houdt gelukkig wel een extra outdoor evenement.

Scandinaviëmarkt Schokland
Het aantal films dat ik gekeken heb, is ook gestegen. Van elke bekeken film over of uit Scandinavië en omstreken is een blogpost gemaakt. De lijst is hier te vinden. In 2014 hebben we eindelijk een keer een serie naast de Vikings serie bekeken en dat was de Fjällbackamorden serie. We hopen in 2015 het derde seizoen van Vikings te kunnen kijken en wat meer series zoals Wallander, De Brug en Lilyhammer. Op dit moment zitten we midden in de geweldige serie Thicker than Water. Wat niet gelukt is in 2014 is het bekijken van de film Frozen. Deze kerst hebben we geprobeerd om de film te bekijken, maar zijn gestopt bij het derde nummer wat gezongen werd. Dit wordt hem niet.

In 2014 een tweetal promotie blogposten gemaakt voor Scandinavian Winter en De Andersons. Erg leuk om te doen. Dit mag best wel vaker gebeuren. Ik heb het geprobeerd om zoiets te starten met het Scandinaviëblog, maar dat is uiteindelijk geen succes geworden. Misschien brengt het nieuwe jaar wat andere ideeën.


Ik heb weer veel nieuwe muziek gehoord in 2014. Ik ben zelfs begonnen aan de derde Youtube afspeellijst. De afspeellijsten zijn te beluisteren op deze pagina. Arvvas wel erg interessant en op dit moment ben ik EF aan het luisteren.


En natuurlijk zijn we de afgelopen zomer weer in Zweden geweest. Deze keer ook Denemarken en hebben we Kopenhagen en Stockholm bezocht. Het is geen Lapland, maar Zweden is natuurlijk altijd goed. We hopen in 2015 ook weer naar Zweden te gaan. We proberen in 2015 zelfs twee keer naar Zweden te gaan. De reis is nog niet geboekt, maar ik denk dat we in de zomervakantie eindelijk weer eens naar Noorwegen gaan. Geen Lapland in 2015. Daar hopen we weer naar toe te kunnen als de kinderen niet meer mee willen. Gelukkig hoeven we geen klepbank meer uit Zweden mee te nemen. Die hebben we eind dit jaar gekocht bij Old Beauties.

Klepbank
Iedereen een goed 2015 gewenst.

4 opmerkingen:

 1. Jullie ook een heel goed en gezond 2015 gewenst!

  Wat lees ik nu? Misschien naar Noorwegen op vakantie? Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, eindelijk weer een s Noorwegen. Natuurlijk ook naar Zweden.`We hebben al snel even gekeken en de omgeving waar we eerder waren (Peer Gynt vägen) en Trollstigen is wel weer interessant. De vorige keer is niet helemaal goed gegaan. Oppdal, de fjorden zijn ook interessant. Heb er al weer zin in om alles uit te zoeken, maar Noorwegen zit er denk ik wel in :-).

   Verwijderen
 2. Jullie ook de beste wensen voor 2015.

  BeantwoordenVerwijderen