Google Translate

zondag 1 januari 2017

Erika Höglund

Als we in Scandinavië zijn, vind ik het altijd interessant om de informatieborden die we tegenkomen te bekijken. Er staan vaak leuke dingen op en altijd leuk om er achteraf naar te gaan zoeken. Onderstaande poster kwam ik tegen op Öland, ergens bij Kastlösa.


Diving Deep van Erika Höglund. Ze is geboren op 11 november 1971 in Algutsboda församling in de provincie Kalmar Län. Ze is een Zweedse kunstenaar en vooral bekend om de sculpturen in glas en keramiek. Van 1997 tot 2009 was Erika in dienst van Målerås glasfabriek. Vanaf 2010 runt ze haar eigen galerie in Grönhögen in het zuiden van Öland. Målerås is best wel bekend. Ik heb in september 2012 een blogpost over onder andere Målerås geschreven. Als je op Google zoekt naar haar werk van die tijd, dan zie je dat het in de lijn van Målerås ligt.

Diving Deep heeft als thema de diepe zee. Dit kun je duidelijk herkennen in haar Diving Deep werk. Niet echt mijn ding. Helaas hebben we de galerie Galleri & Café Båthuset Grönhögen van haar niet bezocht. Als ik de foto's van het boothuis op de website bekijk, is dat best wel jammer. Het lijkt me een heerlijke plek daar.

Meer info over Erika Höglund is te vinden op de website van HelaGotland en haar eigen website.

4 opmerkingen: