Google Translate

zaterdag 28 januari 2017

Blekinge Museum in Karlskrona

Het Blekinge Museum is te vinden in het centrum van Karlskrona aan het Fisktorget plein. Karlskrona ligt in de provincie Blekinge en dit verklaart de naam van het museum. Meer dan 90.000 mensen bezoeken het museum elk jaar. Op de binnenplaats van het museum worden concerten en andere evenementen georganiseerd. We hebben het museum eigenlijk per toeval ontdekt. Er was op dat moment veel te doen in Karlskrona en het museum was ook open. Het museum werd opgericht in 1899 en is een provincie museum, wat betekent dat ze actief zijn in de hele provincie. Er wordt eigenlijk van alles tentoongesteld. In elke ruimte is genoeg te zien, zoals boten en kleding.


Gribshunden

Het meest interessante is Gribshunden. Gribshunden was een Deens schip dat in de vijftiende eeuw over de Oostzee voer. Het zonk in 1495 voor de kust van Ronneby. Het is niet zo spectaculair opgezet als het Vasa schip in het Vasa museum te Stockholm, maar niet minder interessant om het verhaal over het schip te lezen en te horen. Op Youtube zijn verschillende seminars video's aanwezig. Ik heb hieronder twee seminars opgenomen.Wat is er zoal te zien in het museum?


 


  
 

 
 

 

Een interessant museum waarvoor we eigenlijk wat meer tijd voor hadden moeten uittrekken. Omdat we op de terugweg naar huis waren en de boot moesten halen, was die tijd niet aanwezig. Wie weet een andere keer, want Karlskrona was zeker een leuke stad om te bezoeken. Over het Blekinge Museum is trouwens ook nog een Zweedstalig blog beschikbaar met een aantal blogposten die te maken hebben met het museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten