Google Translate

zaterdag 7 januari 2017

Saga Björling & Magnus Bergman

Naast de poster van Erika Höglund in deze blogpost op Öland, hing de onderstaande poster van Saga Björling en Magnus Bergman.


Hieronder is de kleurenfoto te zien.


Ik ken ze niet, dus op zoek naar informatie om ze beter te leren kennen. Saga Björling, geboren op 7 mei 1993 te Visby Gotland, deed in 2013 mee aan het programma Idols. Haar auditie is hier terug te zien. Twee jaar daarvoor had ze een paar Youtube filmpjes opgenomen. Hieronder is haar cover versie van Rolling In The Deep te horen.


Volgens IMDB heeft ze in 2012 ook meegedaan met The Voice. De optredens zijn hier terug te vinden. Het is niet het enige wat ze gedaan heeft. Ze zingt in meerdere bands zoals Jordbrand, Rotation en Poeta Magica. Muziek van Jordbrand is te horen op Spotify. Informatie over Rotation is te vinden in dit artikel en hieronder heb ik een nummer van Poeta Magica opgenomen.


Dat was Saga Björling. Nu naar Magnus Bergman. Hij is al wat langer in de muziek bezig. Hij is geboren in Stockholm en woont tegenwoordig in Eketorp, Öland. Niet vreemd dus dat er een poster van hem hing op Öland. In 1999 verscheen zijn eerste album Krokodiltårar. Een leuke video van hem is Gryningstyd, opgenomen in Eketorps Borg


Magnus Bergman maakt niet alleen eigen muziek, maar heeft ook een studio Bergman Recording. De producties zijn hier te beluisteren. Rotation staat er ook tussen. Waarschijnlijk kennen ze elkaar daardoor en hebben ze in 2016 samengewerkt wat geresulteerd heeft in onder andere het nummer Natten. De volledige versie van Natten die veel beter is dan de verkorte versie, is te beluisteren op Spotity.


Het laatste nummer van Magnus Bergman heet JR & Sue Ellen4 opmerkingen:

 1. Een leuk idee om uit te zoeken wie er op een poster staat afgebeeld. Op die manier kom je het een en ander aan de weet over mensen waar je anders aan voorbij zou gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe ik wel vaker. Zo kom je de leukste dingen tegen en leer je weer wat meer over Scandinavië.

   Verwijderen
 2. Sara Björling have good voice 👌🎶🎵🎼

  BeantwoordenVerwijderen