Google Translate

vrijdag 20 januari 2017

Kyss mig

Filmdetails:
Titel: Kyss mig
Jaar: 2011
Verhaal: Alexandra-Therese Keining (screenplay en verhaal), Josefine Tengblad (verhaal)
Regisseur: Alexandra-Therese Keining
Acteurs: Ruth Vega Fernandez, Liv Mjönes, Krister Henriksson
Duur: 105 minuten
IMDB cijfer: 6,9Samenvatting:
Mia (Ruth Vega Fernandez) en Frida (Liv Mjönes) ontmoeten elkaar voor het eerst bij het verlovingsfeest van hun ouders. Mia's vader staat op het punt te trouwen met de moeder van Frida, waardoor zij stiefzussen worden. Al snel wordt echter duidelijk dat ze elkaar niet als zussen zien. Mia is druk bezig met de voorbereidingen van haar eigen huwelijk, als de vonk tussen haar en Frida overslaat en alles in de war wordt geschopt.

De film:
Op Netflix kwam ik deze film uit 2011 tegen. Direct gekeken en ik moet zeggen dat het best wel een leuke film is. Het verhaal is standaard maar de uitvoering is erg goed gedaan. Mia die op het punt staat te trouwen met Tim, ontmoet haar stiefzuster Frida tijdens het verlovingsfeest van haar vader en zijn nieuwe vriendin. Op een afgelegen plek, volgens mij Funen, wordt Mia door haar vader met een smoes bij zijn verloofde en Frida gezet. Deze paar dagen zetten het leven van Mia en enigszins van Frida op de kop. De twijfel slaat toe bij Mia en dit komt echt wel over. Ik moet zeggen dat Mia, zwart haar met donkerbruine ogen en Frida, blond haar met helblauwe ogen, perfect bij elkaar passen. Beter hadden ze niet gecast kunnen worden. Zoveel tegenstellingen, maar toch zoveel gemeen. Geweldig gedaan.

Conclusie:
Heerlijke film met goede acteurs zoals Krister Henriksson (bekend als Wallander) als de vader van Mia, Joakim Nätterqvist (bekend als Arn, de tempelridder) als de vriend van Mia en Ruth Vega Fernandez (bekend van Cirkeln) als Mia. Bij het zoeken naar informatie kwam ik erachter dat Elin, de vriendin van Frida, wordt gespeeld door Josefine Tengblad. Het verhaal van Kyss mig komt uit de koker van Josefine. Het verhaal is gebaseerd op haar eigen ervaringen. Dit komt duidelijk naar voren in het onderstaande antwoord van Josefine in een interview met Curve Magazine.

I was married to a man when I started doing it. And when the film was over, I had left him, and I was with a woman that I had fallen in love with.


Hieronder zijn nog twee interviews met Josefine te beluisteren:Op de Swedish Interviews website nog een Interview met Ruth Vega Fernandez. De film is zeker de moeite waard.

Muziek:
Er is genoeg muziek in de film aanwezig. Tijdens de heftigste scene het nummer Lovestain van José González. Met zo'n geweldig nummer kan de film niet meer kapot.


Robyn - With Every Heartbeat


Kultiration - Seen and Gone


Anna Nygren - Lonely afternoon 


Katrine Ottosen -It's always the same


Katrine Ottosen -Dreaming my life


Melpo Mene - Jedi


Recensies:
- Cinemagazine
- DVD.nl
- Filmtotaal
- Afterellen
- Girl on Filmsite
- Limbo Lesbian
- Curve Magazine
- A journal of a lesbian muslim
- The cradle of light
- Kissfingertips
- Nectarious
- Yam magazine
- Into Girls

Geen opmerkingen:

Een reactie posten