Google Translate

zondag 9 december 2018

Leningrad Cowboys meet Moses

Filmdetails:
Titel: Leningrad Cowboys meet Moses
Verhaal: Sakke Järvenpää (verhaal), Aki Kaurismäki (screenplay)
Regisseur: Aki Kaurismäki
Jaar: 1994
Acteurs: Twist-Twist Erkinharju, Ben Granfelt, Sakke Järvenpää
Duur: 94 minuten
IMDB cijfer: 5,7


Samenvatting:
Na jaren van roem en ongeluk in Mexico, willen de leden van de band naar huis en hun geboortedorp terug. Ze worden geleid door hun voormalige manager, Vladimir, die zich nu Moses noemt. De reis over de oceaan en het Europese continent is zwaar en telt vele gevaren.

De film:
Het is vijf jaar na het verschijnen van de eerste film over de Leningrad Cowboys. Ze zijn nog steeds in Mexico maar de band is flink uitgedund. Ze gaan voor een optreden terug naar Amerika en wel naar Coney Island. Hier komen ze hun manager tegen uit de eerste film die zichzelf nu Moses noemt. Moses wil de Cowboys terugbrengen naar het beloofde land Siberië. De reis naar Siberië gaat niet zonder slag of stoot. Ze komen terecht in Brest, Amiens, Frankfurt, Leipzig, Dresden, Tsjechië, Polen en uiteindelijk Rusland. Een hele tocht. De Amerikaanse neef (Nicky Tesco) blijft jammer genoeg achter. Igor uit het eerste deel is er nog wel bij en heeft in het tweede deel een belangrijke rol.

Conclusie:
Het eerste deel was verrassend en erg goed. Goede muziek en geweldige grappen. De Moses film heeft ook wel wat grappen, maar de film is lang niet zo goed als het eerste deel. Veel minder muziek en het draait meer om het verhaal wat aan alle kanten rammelt. Ik kon er geen lijn in ontdekken. De Cowboys bestaan nu uit de helft Mexicanen en de andere helft de Cowboys uit het leger. De nummers die de Cowboys spelen vond ik zelf niet zo leuk. De twee leukste nummers heb ik hieronder opgenomen:De parallellen met Moses uit de bijbel zijn wel erg leuk, zoals het boompje wat brandt. Ook leuk is het om Finnen Spaans te horen praten.

Recensies:
- Moviemeter
- Cinemagazine
- VPRO

2 opmerkingen:

  1. Yes meet Moses was not so good then go America movie...Moses say amen ...but I shall peek up Balalaikka the third movie anyway :-)
    Thanks /dank je wel for tip :-)

    BeantwoordenVerwijderen