Google Translate

zaterdag 29 december 2018

Battle

Filmdetails:
Titel: Battle
Verhaal: Maja Lunde
Regisseur: Katarina Launing
Jaar: 2018
Acteurs: Lisa Teige, Fabian Svegaard Tapia, Achmed Akkabi
Duur: 95  minuten
IMDB cijfer: 6,1Samenvatting:
Amalie is een jonge getalenteerde danseres, die opgroeit in West End, het rijke deel van Oslo. Onverwachts moet Amalie verhuizen naar Stovner, een arme voorstad van Oslo en in alles het tegenovergestelde van West End. Amalie probeert wanhopig via een dubbelleven haar West End-imago in stand te houden en raakt verstrikt in een web van geheimen en leugens. Dan ontmoet ze hiphopdanser Mikael uit Stovner; zijn blik op de wereld opent haar ogen.

De film:
Een dansfilm uit Noorwegen te zien op Netflix. Had niet al te hoge verwachtingen van de film, maar moet zeggen dat het verhaal erg leuk was. Er zat snelheid in en wel lekkere muziek. De battles waren leuk om te zien en het verhaal zelf is ook zeker te verteren. Amalie, een verwend rijkeluiskind uit het rijke deel van Oslo, danst maar ze legt geen gevoel in haar dansstijl. Haar leven veranderd van de een op andere dag en ze komt terecht in het arme gedeelte van Oslo, Stovner in Groruddalen. Hoe gaat Amalie om met deze verandering en hoe legt ze dit uit aan haar vriendinnen en de dansschool?

Conclusie:
Erg leuke film met een Nederlands tintje. Ten eerste speelt Achmed Akkabi de rol van Bashir en ten tweede stonden in de aftiteling vrij veel Nederlandse namen. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige young adult boek van de voor mij tot nu toe onbekende schrijfster Maja Lunde. Er is tot nu toe één boek van haar vertaald naar het Nederlands.

Het verhaal stelt niet heel veel voor, maar heeft wel een maatschappelijke boodschap in zich. Vooral de opmerking dat Mikael en zijn vriend schoonmakers van Amalie en haar vader zijn, komt duidelijk over. De dansscènes zagen er goed uit en de muziek is interessant. Er zaten een paar goede nummers tussen. Ik heb hieronder een groot aantal nummers uit de film opgenomen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten