Google Translate

zondag 2 december 2018

Trosa

Toen wij in de omgeving van Stockholm waren, hebben wij een kort bezoek gebracht aan het plaatsje Trosa.


Trosa was het decor van de film Äntligen Midsommar! / A Swedish Midsummer Sex Comedy. Een film uit 2009 met onder andere Luke Perry. Hier is te lezen hoe de samenwerking tot stand is gekomen.


Äntligen Midsommar! is niet de enige film die in Trosa is opgenomen. Een aflevering van Beck is ook opgenomen in Trosa.

Reden genoeg om Trosa een bezoekje te brengen. We zijn er niet zo heel lang geweest en er was weinig te doen omdat we er pas laat aankwamen.8 opmerkingen:

 1. Wij waren hier in 2012 en ik krijg al zin om terug te gaan. Gezellig stadje, met haventje, openluchtmuseum en mooie natuur. Wandeling over een houten paadje tussen het riet gedaan daar. En zoveel te zien in de omgeving (natuurpark Stendörren, Femöre,enz) en bovendien niet ver van Stockholm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een plaatsje om weer eens te bezoeken.

   Verwijderen
  2. @Wat is het adres van het openluchtmuseum?

   Verwijderen
  3. @Dat moet Garvaregården zijn, waarschijnlijk altijd gesloten in voor- en naseizoen als wij er waren. Heel erg jammer, want het ziet er leuk uit.

   Verwijderen
 2. Altijd fijn om er weer even te zijn geweest.
  Vergeet ook de Inga Lindström films niet, Trosa komt daar regelmatig in voor. Ik kijk die films niet voor het verhaal, maar voor het Zweedse landschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er mooi uit. Wel heel erg verlaten, maar het was laat zoals je al zei. Bekend gezicht in de film intro, uit The Laywer. Wat weten jullie dat toch allemaal goed, waar wat is opgenomen. Leuk om te lezen, want dat zijn dingen die mij ontgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zeker een bekend gezicht :-). We waren in de buurt en wisten dat er een film was opgenomen in het plaatsje. Reden genoeg om even te kijken.

   Verwijderen