Google Translate

donderdag 6 december 2018

Advokaten - Lawyer

Seriedetails:
Titel: Advokaten - Lawyer
Regisseurs: David Berron en Geir Henning Hopland
Jaar: 2018
Concept: Jens Lapidus, Hans Rosenfeldt en Michael Hjorth
Acteurs: Alexander Karim, Malin Buska, Thomas Bo Larsen
Duur: 10 afleveringen van 45 minuten
IMDB cijfer: 7,1Samenvatting:
Frank Nordling is een jonge, veelbelovende advocaat. Wanneer hij de waarheid ontdekt achter de dood van zijn adoptieouders, stort zijn wereld in elkaar. Tot Franks afschuw is Waldman, één van de meest prominente klanten van het advocatenkantoor en actief spilfiguur in het criminele milieu, erbij betrokken. Om de dood van zijn ouders te wreken, moet Frank in de organisatie van Waldman infiltreren en zijn persoonlijke advocaat en vertrouwenspersoon worden.

De serie:
Een serie met een advocaat in de hoofdrol. Ik had mijn bedenkingen. Gelukkig is de serie gebaseerd op een idee van onder andere Jens Lapidus en wat ik van hem weet is dat er dan meestal wel actie bij betrokken is. Helaas heb ik nog steeds geen boeken van hem gelezen (schaam schaam). Grappig is wel dat hij volgens mij heel even te zien is in de serie. Hij loopt in het advocatenkantoor langs Frank.

Gelukkig heeft de geadopteerde Frank een zusje Sara. Zij zorgt voor wat actie en problemen met haar gedrag. De ouders van Frank en Sara zijn vroeger door een autobom vermoord en deze gebeurtenis hebben hun sporen nagelaten in het verdere leven van Frank en Sara. Uiteindelijk heeft Sara een tip wie er achter de moord van hun ouders zit en de strijd kan beginnen. Het doelwit is de Deense crimineel Thomas Waldman. Het verhaal speelt zich dan ook in Zweden en Denemarken af. De taal is de ene keer Deens en dan weer Zweeds. Velen vinden dan ook de overeenkomst met de serie The Bridge groot. Gelukkig heb ik die serie nog steeds niet gezien en ben dus onbevooroordeeld. Thomas Waldman wordt gespeeld door Thomas Bo Larsen en hoe. Geweldig hoe hij de crimineel neerzet. Meedogenloos maar toch ook vaderlijke trekken en dus menselijk. Een genot om naar die man te kijken. Thomas Waldman wordt in zijn criminele werkzaamheden geholpen door een advocatenkantoor en natuurlijk kan Frank daar zo aan het werk. Sara probeert haar deel vanuit haar politiewerk uit te voeren. Het net rondom Thomas Waldman en zijn familie / bende begint zich te sluiten. Maar wat betekent dit voor de integriteit van Frank als advocaat?

Conclusie:
Op sommige momenten had ik het gevoel dat de tien afleveringen te lang duurden. Hoe lang kun je er over doen om te infiltreren zonder dat je ontdekt wordt, terwijl je zo onvoorzichtig bent. Frank loopt namelijk als een olifant in een porseleinkast door overal naar toe gaan, zoeken en dingen te regelen. Elke keer komen Frank en ook Sara er weer mee weg. Je voelt dat hun geluk een keer op is. Ondanks dat gebeurd er elke keer wat onverwachts dat dan toch weer geloofwaardig is. Niet te veel bij nadenken en gewoon genieten van de serie die eigenlijk wel alles bevat, leugens, recht, geweld, drugs, bedrog en nog veel meer. Daarnaast zit de snelheid er goed in. Naarmate de serie vordert wordt het steeds spannender. Leuk detail is dat ik de serie direct gekeken heb na het kijken van de serie Gidseltagningen - Below the surface en de hoofdrolspelers uit die serie Johannes Lassen en Sara Hjort Ditlevsen hebben in Advokaten een belangrijke rol. Het was even omschakelen om ze in een andere situatie te zien.

Interviews:
Interview ALT met Thomas Bo Larsen.
Interview Soundvenue met Thomas Bo Larsen.
Interview BT met Tomas Bo Larsen.
Interview Kente met Thomas Bo Larsen.
Interview Aftonbladet met Malin Buska (Sara).
 - Interview Moviezine met Jens Lapidus.
Interview Metro met Alexander Karim (Frank).
Interview Moviezine met Malin Buska en Alexander Karim.
Q&A met de acteurs.

Recensies:
- Volkskrant
- Trouw
- Stralend Schrijven
- Scriptgirl
- Marco's Domein
- Advocatenblad
- Mijn Serie
- Serie Totaal
- Televizier
- Soundvenue
- TV Meter
- Aftonbladet

2 opmerkingen:

  1. Wij hebben de serie ook gezien en delen je mening. Keukenprins vond het af en toe te onwaarschijnlijk, maar het was te spannend om hem niet af te kijken. Ben wel benieuwd of er een vervolg komt, dat is natuurlijk best mogelijk met het toch wat open einde.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk was het onwaarschijnlijk maar wel spannend :-). Of er een vervolg komt? Ik hoop het niet want er zijn al zo veel series met vervolgen.

      Verwijderen