Google Translate

woensdag 22 december 2021

Hornvikaturister

Deze week viel de onderstaande kaart in de brievenbus. 


Hier moest ik wel een blogje over schrijven vooral ook omdat het nog onbekend is voor mij en over de Sami gaat. Het is een foto van een kunstwerk, met de naam Hornvikaturister, van kunstenares Eva Schmutterer. De kunstwerken van Eva zijn gemaakt van papier en volgens de website van Eva Schmutterer begon de waardering voor papier en de veelzijdigheid ervan al op jonge leeftijd te ontstaan ​​toen ze als jong meisje haar grootmoeder vaak kaarten en cadeaus van papier zag maken. In 1997 verliet Eva haar huis in Neurenberg, Duitsland, om een ​​nieuw leven te beginnen in Kamøyvær met haar man en een zwerfkat. Terwijl de overgang naar het leven in zo'n afgelegen deel van de wereld aanvankelijk een uitdaging was, voelt ze zich nu helemaal thuis.

Bij de foto zat een uitgebreide beschrijving van Hornvika.


Over Hornvika en Hornet, de Hoorn, kon ik niet zo veel informatie vinden. Op de Visit Norway website is wat te lezen over Hornvika en op deze website is een postkaart van de rotsformatie te zien. Helaas hebben we de reis naar de Noordkaap nog nooit gemaakt. Mocht dit een keer lukken dan gaan we zeker Hornvika bekijken. Superbedankt voor de geweldige kaart en het verhaal erachter. Hieronder is nog een interview met Eva te zien.4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kaart. Dat is echt een kadootje.
  Fijne feestdagen voor jou en je gezin.
  Dank je wel voor alle reacties op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die is inderdaad heel speciaal. Jullie ook fijne feestdagen en ook bedankt voor de reacties. Altijd leuk om te lezen.

   Verwijderen
 2. Wat woont Eva Schmutterer op een fantastische plek. Daar lukt het wel de nodige inspiratie op te doen om kunstwerken te maken of op een andere manier creatief bezig te zijn.
  We hopen dat jullie een keer de Noordkaap kunnen bezoeken en dan vooral ook alles wat eromheen te vinden is. Massa's stof tot bloggen ;-)
  Hele mooie feestdagen gewenst en het allerbeste voor 2022!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De omgeving waar ze woont is inderdaad geweldig.

   Wie weet komt de Noordkaap ooit nog wel eens. Vooralsnog zou het mooi zijn als het komend jaar nog iets in het noorden wordt.

   Jullie ook fijne feestdagen en een goed 2022.

   Verwijderen