Google Translate

vrijdag 31 december 2021

I onde dager - The Trip

Filmdetails:
Titel: I onde dager
Regisseur: Tommy Wirkola
Jaar: 2021
Verhaal: Tommy Wirkola, Nick Ball en John Niven
Acteurs: Noomi Rapace, Aksel Hennie en Atle Antonsen
Duur: 113 minuten
IMDB cijfer: 6,9

i onde dager


Samenvatting Moviemeter:
Lars en Lisa zijn een disfunctioneel stel dat naar een afgelegen blokhut trekt om de liefde bij elkaar terug te vinden. Elk heeft echter stiekem plannen beraamd om de ander een kopje kleiner te maken. Voordat ze hun plannen kunnen uitvoeren, verschijnen onverwachts gasten die een grotere dreiging voor hen betekenen.

De film:
Op Netflix is The Trip te zien. The Trip is de Engelse titel. Beter is de Noorse titel I onde dager. Eindelijk weer een Noorse film van regisseur Tommy Wirkola en wat voor één. Met Noomi Rapace en Aksel Hennie heeft hij twee fantastische acteurs in de film zitten. De humor in I onde dag is geweldig. Van hetzelfde soort als in de Død Snø 1 en Død Snø 2 films. Lekker grof en zwartgallig. Heerlijk. Maar waar gaat het verhaal over? Het gaat dus over een stel Lisa en Lars. Ze kunnen niet met elkaar en gaan het 'proberen' om in het huisje van de vader van Lars in de bossen van Noorwegen het weer goed te maken. Het huisje kan gerust een huis genoemd worden en op een plek waar de liefde wel goed moet gaan. Helaas denken de 'geliefden' daar anders over en loopt het volledig anders dan ze gedacht hadden. 

Conclusie:  
Altijd weer fijn als Tommy Wirkola weer een Noorse film maakt tussen de Amerikaanse producties door. Dan gaat hij weer lekker grof te werk. De humor is weer geweldig en zit goed in elkaar. Soms wordt je er van te voren op gewezen wat er even later gaat gebeuren. Zo wordt de kast met de geweren geopend, wordt er een blik geworpen op de messenset aan de muur in de keuken en wordt de grasmaaier in beeld gebracht. Allemaal onderdelen die later weer terugkomen. Andere humor momenten zijn geniaal zoals de scené op de zolder die later in de film weer terug komt, de biljartballen en vooral de scrabble scène. Tevens wordt er gewerkt met flashbacks die de omstandigheden die op dat moment plaatsvinden verklaren. Mocht je de Død Snø films geweldig vinden, ga I onde dager dan ook zeker bekijken. Vind je veel bloed en geweld niets dan is het advies om deze film over te slaan. Ik heb in ieder geval weer genoten en gelachen.

De soundtrack is ook weer super. Nummers van bekende bands maar ook van bands die ik nog niet kende zoals Vazelina BilopphøggersDumDum Boys en Inger Lise Rypdal.Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten