Google Translate

zaterdag 25 december 2021

Se min kjole

Filmdetails:
Titel: Se min kjole
Regisseur: Hella Joof
Jaar: 2009
Duur: 85 minuten
IMDB cijfer: 6,2Samenvatting van Moviemeter:
De film gaat over vier jonge vrouwen die door Denemarken rondrijden op zoek naar een toekomst. Het begon met het feit dat ze enkel op zoek waren naar iets te roken, maar de ene gebeurtenis leidt tot de ander en al snel bevinden zij zich in een gestolen Volvo en begeven zij zich richting het westen. De vier vrouwen hebben gemeen dat zij allemaal drugsverslaafden zijn en hier van af willen komen.

De film:
Op Netflix is de Deense film Se min kjole te zien en gaat over vier jonge vrouwen die in een opvangtehuis zitten. Ze hebben allemaal een verleden. De laatste die erbij is gekomen, Charlotte, zorgt voor wat actie in het tehuis en ze neemt de drie anderen, Barbara, Stef en Nadia, mee. Ze stelen een auto, gaan op weg en duiken in het verleden van hun leven. Dit levert boeiende en ook trieste verhalen op. 

Conclusie:
De film wordt door Netflix een roadmovie genoemd en dit is op zich wel waar. Ze reizen door Denemarken naar verschillende plaatsen. De rol van Barbara wordt geweldig en realistisch gespeeld door Malou Reymann. Ook de rol van Charlotte is goed neergezet. Malou Reymann regisseert tegenwoordig films en opvallend is dat ze in 2020 de film A Perfectly Normal Family heeft geregisseerd. Die film gaat over haar verleden. Toen ze elf jaar oud was, ging er een schok door haar gezin: haar vader verklaarde zich transgender en werd een vrouw. Jarenlang liep Malou rond met strijdende gevoelens totdat ze vorm kregen in A Perfectly Normal Family. In dit interview is meer over Malou en die film te lezen. 

Een goede film met een paar geweldige nummers. Herfra hvor vi står in de uitvoering van Skousen & Ingemann en een moderne versie van het nummer door Quadron. De laatste versie is super. De nummers en een extra nummer van Quadron zijn hieronder te beluisteren. 

Skousen & Ingemann - Herfra hvor vi står


Quadron - Simili Life


Quadron - Herfra hvor vi står


De overige nummers zijn op Spotify te vinden. Een interview met regisseur Hella Joof is hier te vinden.

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten