Google Translate

dinsdag 18 januari 2022

Nordby Kirke

De Sønderho kerk op het Deense eiland Fanø is in deze post aan bod gekomen. Nu de noordelijke kerk van Fanø en wel de kerk van Nordby. De kerk werd gebouwd in 1786 ter vervanging van de oude kerk van Rindby. In de kerk hangen vrij veel schepen. Welke schepen dit zijn is op deze website te lezen. Alles weten over de kerk? In dit 33 pagina's tellend document is in het Deens heel veel te lezen over de kerk.












Om de kerk stonden grote foto's van vrouwen in kleding die typerend is voor Fanø. Indrukwekkende foto's die gebundeld zijn in Fanø Dagbog. Het verhaal achter de kleding is hier te vinden en op Instagram zijn een aantal foto's te zien waaronder de onderstaande bijzonder fascinerende foto:

2 opmerkingen:

  1. Mooi, vooral met die schepen. De bouw is weer heel anders dan de kerken op Fyn. Die kleding is wel heel bijzonder. Zo zie je dat iedere streek weer zijn eigen cultuur heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De kleding is inderdaad wel bijzonder. Voor elk seizoen wat anders en ook nog eens nuttig voor de bescherming tegen zand. De kerken op Fyn hebben we nog niet bezocht. Wie wete komt dat ooit nog.

      Verwijderen