Google Translate

maandag 24 januari 2022

Reisverslag Tromsø pass en Fjellheisen

Een leuke manier om de stad te ontdekken is de Tromsø pass, deze is te koop bij het toeristenbureau van Visit Tromsø. 
Er zijn verschillende soorten passen met verschillende activiteiten en ook varieert de lengte van het busticket. Ik heb gekozen voor de family pass met daarbij de attracties Fjellheisen, Northern Norwegian Science Center, Polar museum, Tromsø museum en Polaria. Fjellheisen is de berglift die begint bij Solliveien in Tromsdalen en duurt vier minuten tot Storsteinen, 421 meter boven zeeniveau. De twee gondels, Selen & Bjørnen, kunnen maximaal 28 passagiers meenemen. Deze brengen je naar Storsteinen om van Tromsø te genieten. Het ritje zelf is niet echt de moeite waard, je staat met enorm veel mensen in het karretje en duurt maar vier minuten. Als je dan eenmaal boven bent kom je eerst in een klein cafeetje en daarna op de prachtige berg. Het uitzicht is overweldigend. Je hebt overzicht over de hele stad en daarnaast sta je tussen de besneeuwde bergtoppen. Op de berg kun je wandelen, alleen is het hier in de winter erg glad. Ik ben naar de top van een berg gelopen voor wat meer uitzicht en vond het tot daar nog prima te doen met sneeuwschoenen. Ik had mij wel vergist in hoe koud het is daar boven, dus na 1,5 uur kon ik het niet langer volhouden en moest ik echt naar beneden om op te warmen. 







De berglift werd in 1961 gebouwd door Brødrene Jakobsens Rederi, een rederij die op grote schaal actief was in de poolvisserij, visserij en expedities in de Arctische en Antarctische wateren. De gondels dragen trots de twee symbolen van de rederij; de ijsbeer en het harnas. De berglift is de populairste toeristische bestemming van Tromsø.

6 opmerkingen:

  1. Zo'n pas kun je in meerdere plaatsen kopen, en is altijd een handig en goed hulpmiddel bij het verkennen van een stad. Vaak is het openbaar vervoer inbegrepen. En op deze manier stap je gemakkelijk een museum binnen, is het niks, ga je weer verder. Zo hebben wij al vaak dingen gezien, die we anders niet zouden hebben gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het voordeel van de family pass is dat de toegang tot de attracties zo'n drie weken geldig blijven. Toen we een Stockholm en Kopenhagen kaart hadden waren deze maar 24 uur geldig.

      Verwijderen
  2. Mooi uitzicht daarboven! Wij hadden beide keren dat we in Tromsø waren regen en harde wind en toen zijn we helaas niet met de kabelbaan naar boven gegaan.

    Ja, ideaal zo'n pas. Dan kun je toch makkelijker allerlei dingen ondernemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is balen zeg. Het weer in Vesterålen is op dit moment ook niet al te best als ik de beelden zo zie. Het weer in het hoge noorden blijft een raadsel.

      Verwijderen
  3. Prachtig! Zo anders dan in de zomer, maar zeker niet minder mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Persoonlijk heb ik zelf liever de zomer. Lekker lange dagen.

      Verwijderen