Google Translate

donderdag 6 januari 2022

Nisser

Serie details:
Titel: Nisser
Regisseur:  Roni Ezra
Jaar: 2021
Duur: 6 afleveringen van 25 minuten
IMDB cijfer: 5,6
Samenvatting Moviemeter:
In de hoop om hun band te herstellen tijdens kerst reist een tiener samen met haar familie naar een afgelegen Deens eiland. Het eiland wordt bestuurd door een streng religieuze gemeenschap. Naast deze gemeenschap leven er ook elven op het eiland. Deze houden zich op in de bossen en blijken woeste wezens te zijn waar de lokale bevolking doodsbang voor is. Wanneer de familie een babyelf vindt en mee naar huis neemt, verandert hun vakantie in een nachtmerrie en raakt de familie verwikkeld in een strijd om leven of dood.

De serie:
De Deense serie Nisser is te zien op Netflix. Het is een kerstserie en we hebben de serie in zijn geheel gekeken op Tweede Kerstdag. Niet zo moeilijk met zes afleveringen van ongeveer 25 minuten. Het verhaal speelt zich af op het fictieve Deense eiland Årmandsø. Het gezin die de rust opzoekt komt aan via de veerboot. Volgens IMDB is dit de Østre Færge veerboot die gebruikt wordt voor het eiland Orø. Het gezin komt aan op het eiland en er heerst direct een duistere sfeer. Er wordt geen tijd verspilt met achtergrond verhalen maar direct overgaan op de actie. Koeienoffers, een hek, onvriendelijke eilandbewoners, een ongeluk. Heerlijk. In de derde aflevering zingt eilandbewoner Karen een nummer. Ik kon niet vinden van wie het nummer is maar het lijkt erop dat het origineel is. Het nummer is hieronder te beluisteren als eerste van de twee nummers. Het tweede nummer is de titelsong van de serie.


Conclusie:
Op onze vakantie in Denemarken afgelopen zomer hebben we een paar keer een eiland bezocht waaronder het eiland Livø. Tijdens het bekijken van de serie moest ik hier regelmatig aan terugdenken. Het zou zomaar dat eiland kunnen zijn geweest. Ook zat de film Thale en het boek Stallo in mijn hoofd tijdens het kijken. De serie in één avond uitgekeken omdat het zo spannend en vooral duister was. Heerlijke eilandbewoners, een toeristengezin en veel mystiek in het bos en ook best wel veel bloed. Dit soort series gaan er altijd wel in en ik heb weer een vermakelijke avond gehad. Tevens weer wat geleerd over het hoge noorden en dat is de betekenis van Nisser.

Recensies:

2 opmerkingen:

  1. Klinkt als bijzonder en de moeite waard. Even wachten tot het een keer uitgezonden wordt op de publieke zenders of Canvas. Ik blijf Netflix mijden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een Netflix productie. Ben benieuwd of dat door andere zenders uitgezonden wordt.

      Verwijderen