Google Translate

zaterdag 24 september 2022

Kærlighed for Voksne - Loving Adults

Filmdetails:
Titel: Kærlighed for Voksne - Loving adults
Regisseur: Barbara Topsøe-Rothenborg 
Verhaal: Anna Ekberg (gebaseerd op boek), Anders Rønnow KlarlundJacob Weinreich
Jaar: 2022
Acteurs: Dar Salim, Sonja Richter, Sus Wilkins
Duur: 104 minuten
IMDB cijfer: 6,5



Samenvatting:
Christian (Dar Salim) en Leonora (Sonja Richter) lijken het allemaal hebben. Ze leiden het perfecte leven met hun zoon, die net gezond is verklaard na een langdurige ernstige ziekte. Maar als Leonora haar man met een jongere vrouw ziet, de architecte Xenia (Sus Wilkins), realiseert ze zich dat Christian haar wel eens zou kunnen verlaten. Maar hoe kan hij de vrouw verlaten die alles heeft opgeofferd om voor hun zoon en hun gezin te zorgen? Leonora neemt het heft in eigen handen en weigert om de vrouw te zijn die werd achtergelaten.

De film:
Op Netflix is de Deense film Kærlighed for Voksne te zien. De film is gebaseerd op een boek van Anna Ekberg. Anna Ekberg heeft een aantal boeken geschreven:
Het tweede boek is nu dus verfilmd. Geen enkel boek van Anna Ekberg is trouwens vertaald naar het Nederlands. Interessant is dat Anna Ekberg een pseudoniem is voor auteurs Anders Rønnow Klarlund en Jacob Weinreich. De samenvatting van het boek Kærlighed for Voksne komt volledig overeen met de film. Het verhaal stelt niet veel voor en is redelijk standaard. De uitwerking ervan is wel perfect gedaan en dat komt door de acteurs Dar Salim en Sonja Richter. Een genot om ze te zien spelen en ze maken de film goed. Het verhaal wordt verteld door een vader die politierechercheur is en aan tafel zit met zijn dochter. Zijn dochter gaat trouwen en hij wil haar waarschuwen lijkt het. Het verhaal begint direct heftig met Christian die een joggende vrouw aanrijdt. Het blijkt een scène te zijn die verderop in de film terugkomt. Hoe heeft het zover kunnen komen dat Christian zijn eigen vrouw aanrijdt? 

Conclusie:
Toen de film werd aangekondigd door Netflix zou dit een geweldige film zijn. Dit viel tegen. Geen slechte film maar een standaard verhaal over een echtpaar waarvan de man zijn vrouw inruilt voor een jongere vrouw. Er zitten wat plotwendingen in de film waarvan er één wel heel makkelijk te raden is. Toch is de film door de acteurs Dar Salim en Sonja Richter de moeite waard om te bekijken. 

Op IMDB is te lezen dat Anna Ekberg ook de schrijver is van The Secret Woman. De film is nog in ontwikkeling en je moet een IMDB Pro account hebben om meer gegevens te kunnen zien. The Secret Woman is de titel van het eerste boek van Anna Ekberg. De samenvatting van dat boek ziet er veelbelovend uit.  

Recensies:

2 opmerkingen: