Google Translate

zaterdag 25 september 2021

Fotoboeken vakantie 2010 t/m 2021

Na elke vakantie maken we een fotoboek. Ik heb mijn blog doorzocht en kwam geen enkele post tegen die over de gemaakte fotoboeken gaat. Omdat afgelopen week het laatste fotoboek klaar was, leek het mij wel een leuk idee om het daarover te hebben. Dit jaar zijn we naar Denemarken geweest en het fotoboek daarvan is boek nummer elf. De laatste paar weken weer door een aantal fotoboeken gebladerd en het viel mij op dat het formaat van de fotoboeken, behalve van het eerste boek, wel hetzelfde is gebleven maar dat de stijl elk jaar iets veranderd. 

Hieronder een overzicht van de fotoboeken.

De laatste drie boeken krijgen een plaats in de woonkamer.


Hieronder een foto van een bladzijde uit de fotoboeken per jaar. Elk jaar is er wel wat veranderd en we hebben nu met het laatste boek wel zoiets van dat het eindelijk klaar is met de veranderingen.

2010


2011


2012


2013


2014


2015


2016


2017


2019


2020


2021Wat is er eigenlijk veranderd per jaar. Na het eerste boek uit 2010 is het formaat gewijzigd. In 2011 is ook de layout wat gewijzigd. Één grote achtergrond foto met daarop kleinere foto's met een kader. In 2012 is de layout gewijzigd naar volledige foto's, dus geen achtergrond met daarop foto's maar elke foto heeft zijn eigen ruimte gekregen. Ook is de datum verdwenen. Van 2013 t/m 2016 is het gelijk gebleven. In 2015 per ongeluk wel glanzend fotopapier ipv mat en dat was helaas geen verbetering. Ook is in 2015 de titel veranderd. Het is nu niet alleen Zweden meer, mar staan de andere landen er vanaf dat jaar ook op. In 2017 afgestapt van Webprint en naar de Hema gegaan. Webprint werd overgenomen en dat was geen verbetering. Op dit moment zitten we nog steeds bij de Hema. In 2018 niet op vakantie geweest dus geen fotoboek. In 2020 ook geen tekst meer opgenomen. In elk fotoboek ontdekken we wel een foutje maar dat wordt wel steeds minder. De mogelijkheden om een fotoboek te maken worden ook steeds beter en zijn foutjes beter te voorkomen.  

6 opmerkingen:

 1. De boeken zijn fantastische herinneringen aan mooie reizen. En jullie hebben er al zo veel! Het is altijd weer fijn om ernaar te kijken of doorheen te bladeren. Dan is het al snel van: weet je nog dat we toen...
  En dan beleef je het weer een beetje opnieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi die boeken. Ik ben wel benieuwd hoeveel foto's je per boek dan ongeveer hebt. Ik heb de foto's op mijn blog, maar verder niet verwerkt en dat komt omdat het er elk jaar meer dan 2000 zijn. Leuk om te zien dat er bijna op ieder kaft water afgebeeld is. Die met de stenen is ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een goede vraag. We maken heel veel foto's met de mobiel en met de camera. Ruim boven de 2000. Het meeste werk is uitzoeken welke foto's geschikt zijn voor een boek en dan ook nog het liefst per dag. Vervolgens rechtzetten waar mogelijk. Verdere bewerking doen we niet. Vervolgens de foto's in het boek zetten. Er vallen dan weer veel foto's af en af en toe moet er één extra opgezocht worden die beter past. Hoeveel foto's in totaal in het boek ligt aan het aantal foto's die geselecteerd zijn. Het beste is om de prijs te vergelijken. De totaalprijs komt meestal op zo'n honderd euro. Natuurlijk gebruik maken van een kortingscode en dan ligt de prijs eigenlijk altijd tussen de zestig en zeventig euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, maar dan maken jullie wel hele dikke fotoboeken. Mooi!! Ik maak ze ook bij h-ema, en zit meestal rond €30,00.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn 30x30 boeken en er zitten inderdaad genoeg bladzijdes in.

   Verwijderen