Google Translate

dinsdag 16 januari 2024

Angel

Filmdetails:
Titel: Angel
Jaar: 2008
Regisseur: Colin Nutley
Verhaal: Michael Baker en Colin Nutley
Acteurs: Helena BergströmRolf LassgårdRikard Wolff
Duur: 108 minuten
IMDB cijfer: 2,8



Samenvatting:
Ooit, heel lang geleden, was Angelica "Angel" Holst een gevierde rockster. Nu is ze wanhopig om een comeback te krijgen. Dan oppert haar man een idee: wat als ze haar eigen dood in scène zet?

De film:
Op Netflix is de Zweedse film Angel te zien met onder andere Rolf Lassgård. Het gaat over de rockster Angel die op haar retour is. Angel is afgeleid van haar naam Angelica. Het verbaasde mij dat de rol van Angel gespeeld wordt door Helena Bergström. Ik had geen idee dat ze kon zingen maar het zou kunnen dat ze het wel kon. Dit was ook het geval in de Harmonica serie. In die serie konden Jonas Karlsson en Josephine Bornebusch wel zingen. Angel heeft ook bandleden en één ervan is haar man Rick. Rick wordt gespeeld door Rolf Lassgård. Rolf Lassgård als gitarist en rockster. Alleen hiervoor zou je de film al moeten gaan bekijken :-). 

Conclusie:
De film heeft op IMDB een 2,8. Dat is wel erg slecht. Regisseur Colin Nutley is de man van Helena Bergström en ze maken wel vaker films en series samen. Ik heb maar één film, Medicinen en één serie, Saknad van hun gezien en die vielen wel mee. Met Angel had ik ook niet veel moeite maar ik snap het lage cijfer wel. De onderstaande reactie op Letterboxd vond ik wel heel toepasselijk:

How I imagine the casting process went.

Colin Nutley: Okay honey, I'm making another film, and I want you to play the main character again as a mediocre rock star scum.

Helena Bergström: I guess...but you know I can't sing.

Colin Nutley: Don't worry, that won't be needed. The important thing is that you're in it. Just make sure to get naked within the first four minutes like we promised.

En inderdaad, er wordt niet in gezongen door Angel maar ze loopt wel naakt in beeld in de eerste vier minuten. Maar zoals gezegd noet je de film eigenlijk wel zien om Rolf Lassgård als rockartiest te zien. 

Interessante feiten:
  • De artiest Meja wordt aangehaald. 
  • Er is een interview te zien met Peter Jihde.
  • Een gedeelte van de film speelt zich af in Thailand en het blijkt dat de acteurs daar geen acteurs zijn maar zichzelf spelen zoals bv Patchanee Sudsai. Ze heeft in 2015 gewerkt op RangYai Island Phuket. Het Thailand gedeelte was het vreemdste gedeelte in de film waarvan ik de betekenis niet zou weten. Het had veel weg van een uitje.
Lukt het om tot het einde te kijken dan wordt je nog wel getrakteerd op het nummer Knock Your Door van Fall. Dat was een aangename verrassing. Helaas is er ontzettend weinig infromatie te vinden over Fall. Volgens Discogs komen ze uit Zweden en daar stopt de informatie. Ik kon niet vinden wie het nummer heeft gezongen. Meer van Fall is te beluisteren op Youtube. Hieronder het nummer Knock Your Door:


Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten