Google Translate

maandag 13 september 2021

Medicinen

Filmdetails:
Titel: Medicinen
Regisseur: Colin Nutley
Jaar: 2014
Verhaal: Petter Lidbeck en Colin Nutley
Acteurs: Helena Bergström, Peter Eggers, Ewa Fröling
Duur: 114 minuten
IMDB cijfer: 5,5Samenvatting van Moviemeter:
De 45-jarige Johanna werkt op de redactie van het vrouwenmagazine Dolce Vita samen met drie pittige dames, één wat mysterieuze mannelijke collega en een heks van een bazin. Haar ex-man is er met een jongere vrouw vandoor gegaan en ze probeert zichzelf met haar twee kinderen staande te houden. Om wat extra geld te verdienen meldt ze zich aan als proefkonijn voor een nieuw Herpes-medicijn. Pilletjes met onverwachte bijwerkingen.

De film:
Op Netflix is de Zweedse film Medicinen te bekijken. Het is een film van het echtpaar Helena Bergström en Colin Nutley. Ik had eerder van hun de serie Saknad gezien en die vond ik erg goed. Het verhaal draait dus om Johanna. Ze is gescheiden en moet zorgen voor haar twee kinderen. Ze werkt vijf jaar als reisjournalist bij het vrouwenblad Dolce Vita en dit gaat niet erg best. Ze heeft veel stress en vind zichzelf niets. Haar collega's en haar bazin denken er hetzelfde over. Dit levert veel stress op en zodra de stress toeslaat komt een koortslip opzetten. Een en al ellende en als dan tot overmaat van ramp een reisje naar Menorca door de neus wordt geboord en Johanna het al aan de kinderen had beloofd veranderd het leven van Johanna en haar omgeving volledig door een Herpes experiment.

Conclusie:
Het verhaal is gebaseerd op een gelijknamige kort verhaal van Petter Lidbeck. Zijn naam komt mij niet bekend voor maar het blijkt dat het kort verhaal Medicinen onder zijn pseudoniem Hans Koppel is geschreven en de naam Hans Koppel is wel bekend. Twee van zijn boeken gelezen, Ze komt nooit meer terug en Je bent nu van mij. Medicinen is gelukkig een ander verhaal dan de twee gelezen boeken. Geen thriller maar een komedie. De film deed mij wat humor betreft zeer veel denken aan de serie Kärlek & Anarki. Ida Engvoll, de hoofdrolspeler in Kärlek & Anarki, heeft dan ook nog eens een kleine rol in Medicinen. Die serie was al goed en deze film is ook zeer geslaagd met leuke humor en een herkenbare soundtrack. De recensies hieronder over de film waren niet lovend en zelfs vernietigend, maar persoonlijk vond ik het wel goed.

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten