Google Translate

zondag 11 december 2022

Harmonica

Seriedetails:
Titel: Harmonica 
Regisseur: Josephine Bornebusch
Verhaal: Jonas Karlsson en Josephine Bornebusch
Jaar: 2022
Acteurs: Jonas Karlsson, Josephine Bornebusch, Eric Ericson
Duur: 5 afleveringen van 45 minuten
IMDB cijfer: 5,8Samenvatting:
Zestien jaar geleden was Harmonica, de band van Harry en Monica, razend populair. Nu staat hun huwelijk op springen. Ze krijgen het aanbod een reünie-toer te doen, en Monica stelt Harry voor de keus: toeren of scheiden.

De serie:
Op Viaplay is de vijfdelige Zweedse serie Harmonica te zien. De titel slaat op de bandnaam en die bestaat weer uit de samenvoeging van Harry en Monica, de twee belangrijkste leden van de band. Zestien jaar geleden waren ze mateloos populair. Ze waren toen een stel en zijn dat zestien jaar later nog steeds maar niet meer van harte. Ze lopen bij een psycholoog en de echtscheiding is eigenlijk een formaliteit. Een reünie-tour zou hun redding kunnen zijn. De band komt weer bij elkaar. De bassist Tobbe en toetsenist Lisa zijn net als Harry en Monica een stel en bij hun gaat het helemaal niet goed. Drummer Hawk is er wel maar heeft verder geen grote rol. Hawk wordt gespeeld door muzikant Hakan Vreskala. Manager Tomas, de broer van Monica, regelt de optredens voor reünie-tour en heeft hiervoor zijn eigen redenen. Deze combinatie kan niet goed gaan en de vraag is hoe dat gaat aflopen.

Conclusie:
Zeven jaar geleden onstond het idee bij Josephine Bornebusch en Jonas Karlsson voor de serie. De uitwerking is vanwege de corona wat veranderd. Het idee van een band is ontstaan toen Josephine een concert van First Aid Kit had bezocht. Bij de eerste aflevering had ik mijn twijfels over de serie maar dit werd steeds beter na elke aflevering en het is een serie geworden die perfect in elkaar zit en dat in maar vijf afleveringen. De flashbacks naar de tijd dat Harmonica op hun hoogtepunt waren, zijn cruciaal voor de gebeurtenissen in het heden. Er zijn een aantal nummers te horen van Harmonica en die zijn allemaal geschreven en gezongen door Jonas en Josephine. Alle nummers zijn hieronder te beluisteren. Dit maakt de serie een genot om naar te kijken en te luisteren. 


In Zweden is de serie een succes. Op IMDB heeft de serie een 5,8 op dit moment. Het zou kunnen dat dit komt doordat als je geen Zweden liefhebber bent de serie wat minder waardeert. Of dat de serie te somber en te deprimerend is. Dat was het zeker maar het verhaal is er wel een die blijft hangen. De verschillende verhaallijnen komen in de laatste aflevering schitterend tot een eind. Het verhaal is volgens de makers na vijf afleveringen af en het is niet de bedoeling dat er een tweede seizoen komt. Dat moeten ze ook niet doen. 

Meer informatie over de serie:

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten