Google Translate

zondag 7 oktober 2012

Brug in Järvsö over de rivier Ljusnan

Afgelopen zomer (2012) zijn we voor de 2e keer in Järvsö geweest. In 2011 zijn we naar het dierenpark Järvzoo gegaan en op Öjeberget geweest. We zijn bij de kerk geweest en over het bijbehorende wandelpad Naturstig gelopen. Vanaf het pad bij de kerk een geweldig uitzicht op de brug die je over de rivier Ljusnan brengt.

Ljusnan
Op de achtergrond is de berg Järvsöklack te zien. Deze berg zijn we nog op geweest en zal in een toekomstige blogpost aan bod komen. Hieronder een zestal foto's van de brug.Er is weinig informatie over de brug te vinden. Toch een viertal scans van oude ansichtkaarten gevonden op internet.
Järvsö (1961)

Ansichtkaart

Ansichtkaart

Ansichtkaart

3 opmerkingen:

  1. Ik vind altijd dat er sowieso prachtige bruggen te vinden zijn in Scandinavië, en daar is deze er zeker 1 van. Het mooiste vind ik altijd het robuuste bouwwerk, met het blauwe water en dan soms nog eilandjes vol groene bomen eronder. Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je er nog oude ansichtkaarten van hebt gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nooit op die brug geweest maar je kaartje geeft precies de regio weer waar we onze zoektocht naar een huis zijn begonnen! Die brug komt vast nog wel, jarvzoo zijn we wel geweest, met van die verschrikkelijke eekhoorns die je je ijsje zo uit je hand gappen...

    BeantwoordenVerwijderen