Google Translate

dinsdag 9 oktober 2012

Lill-Babs

In deze blogpost zitten een aantal Youtube filmpjes. Om ze te bekijken even de muziek die standaard bij deze blogsite hoort, pauzeren. Ga hiervoor helemaal naar de onderkant van de website totdat je een spelend Youtube scherm ziet. Deze pauzeren, de andere Youtube filmpjes kunnen dan afgespeeld worden.

In 2011 zijn we in Järvsö geweest en toen we vertrokken uit Järvsö zagen we een gebouw genaamd Lill-Babs. Even gekeken. Helaas......stängt. Dit jaar zijn we weer in Järvsö geweest en ja, nu was Lill-Babs öppet, dus even kijken daar.
 
Lill-Babs öppet
Geen idee wat we ervan moesten verwachten. Een boetiek of winkel? Het geheel bestaat in ieder geval uit een tweetal gebouwen. Eerst maar naar het eerste gebouw, Lill-Babs Utställning.

Lill-Babs Utställning
Het is een uitstalling van een soort oude boerderij. Hieronder de foto's.Naast de schuur is de echte Lill-Babs Utställning. We zijn er niet in geweest. Het is een verzameling van alles wat met Lill-Babs te maken heeft. Lill-Babs is namelijk een Zweedse zangeres/actrice en is geboren als Barbro Margareta Svensson op 9 maart 1938. Ze is geboren Lill-Babs in Järvsö. Toen ze 15 was zong ze in een radioshow Morgonkvist en en werd ontdekt  door Simon Brehm. In 1954,nam ze haar eerste single "Min mammas boogie" op onder de naam "Lill-Babs". Lill-Babs is een combinatie van het Zweedse woord "klein (lill)" en een bijnaam voor Barbro/Barbara.

Min mammas boogie


In 1958 speelde ze mee in de film Fly mig en greve en maakte ze de liedjes "Är Du Kär I Mig Ännu Klas-Göran?", "Leva Livet" en "En tuff brud i lyxförpackning". In 1961 heeft ze Zweden vertegenwoordigd bij het Eurovisiesongfestival met het nummer "April, april". Sindsdien heeft ze in een aantal films gespeeld en veel singles, platen en CD's uitgebracht. Tot op heden treedt ze nog steeds op.

April, april

Hieronder de ingang van Lill-babs uitstalling.


Omdat we er niet zijn in geweest en geen foto's ervan hebben, geeft onderstaand filmpje goed weer hoe het café en de uitstalling eruit ziet. Het is een complete trip door het leven van Lill-Babs. De carrière van haar duurt al bijna 60 jaar.


Wat volgt zijn een aantal foto's van buiten. Mooi plekje heeft Lill-Babs daar. Het ligt op een heuvel.


Het café

Het café


CD's van Lill-Babs zijn te koop in het café

Lill-Babs is nog steeds actief. Hieronder een Youtube filmpje uit 2009.


Natuurlijk heeft Lill-Babs haar eigen website en haar eigen Facebook pagina. Meer informatie over Lill-Babs is te vinden op de Nederlandse en de Engelse Wikipedia.

27 Youtube filmpjes van Lill-Babs zijn hier te vinden. Ze heeft natuurlijk veel meer opgenomen en uitgegeven, Deze lijst van opnames is te vinden op de website van Lill-Babs.

1 opmerking:

  1. Leuk om via jou kennis te maken met Lill Babs. Mooi verslag. De tentoonstelling ziet er ook leuk uit. Over die 60 jaar is natuurlijk veel te zien.

    BeantwoordenVerwijderen