Google Translate

zondag 28 oktober 2012

Trolljegeren

Filmdetails:
Titel: Trolljegeren
Engelse titel: Troll Hunter
Regisseur: André Øvredal
Jaar: 2010
Verhaal: André Øvredal
Acteurs: Otto Jespersen, Robert Stoltenberg en Knut Nærum
Duur: 103 minuten
IMDB cijfer:7,0

Trolljegeren

Trailer

Trolljegeren oftewel Troll Hunter is een Noorse film over een trollenjager. De film is gemaakt in de trant van The Blair Witch project, ook wel Found footage of Mockumentary genoemd. Het gaat over 3 studenten die een trollenjager volgen. Leuk onderwerp en typisch Noors.

Na het kijken van de film weer enkele feiten rijker over trollen. Trollen kunnen niet tegen zonlicht. Jonge trollen ontploffen hierdoor en oude trollen verstenen.

Versteende trol?
Trollen kunnen het bloed van een christen ruiken en het belangrijkste is nog dat ze heden ten dage nog steeds bestaan. Nog meer informatie over trollen is te vinden op Wikipedia.

Een goede samenvatting van de film is te lezen op Wikipedia. De film is opgenomen in de bergen en bossen van west Noorwegen. Een zeer interessante website is die van Atle3D.com. De website geeft vrij veel informatie over hoe de film tot stand is gekomen. De website is hier te vinden. Hieronder een aantal scenes uit de film.


Trollen komen vaker voor in films. De bekendste is wel de Lord of the Rings serie. Een andere bekende zijn de Beowulf films. Die komen misschien in een latere blogpost aan bod.

De soundtrack boeide mij ook wel. Tijdens de film aftiteling werd een heftig nummer gespeeld. Op zoek naar de soundtrack van de film kwam ik nog een geweldig nummer tegen en wel het nummer Head over Heals van BigBang. Gelijk wat meer informatie over deze Noorse band opgezocht. BigBang bestaat al sinds 1992 en hebben tot nu toe zo'n 10 albums gemaakt. Hun laatste CD heet Epic Scrap Metal.

BigBang - Head over Heals

Op Youtube zijn een aantal nummer van Bigbang te horen en wel hier. Er is helaas ook een Koreaanse band die Bigbang heet. Na 25 nummers of zo is de muziek van die band te horen. Dat is nu niet echt mijn smaak. De laatste CD van BigBang "Epic Scrap Metal" geluisterd. Zeer goede muziek. Øystein Greni is de songwriter, zanger en gitarist van de band. Hij heeft de band in 1992 opgericht en is de enige die er nu nog steeds bij zit. De website van BigBang is bigbang.no.

Een andere band was The Fence. Ook dit is een band uit Noorwegen. Er is niet zo heel veel over deze band te vinden of ik zoek niet goed genoeg.... The Fence staat op de soundtrack met het nummer The New Diplomacy. Meer muziek van The Fence is te vinden op hun MySpace site. Hun website is www.fencemusic.com. Op Youtube toch nog een filmpje van The Fence gevonden. Wel leuke muziek.

The Fence - Own

De reden dat ik de soundtrack had opgezocht, was het nummer dat tijdens de aftiteling werd afgespeeld. Het bleek de Noorse band Kvelertak te zijn met het nummer Mjød. Wat een geweldig nummer is dit zeg. Lekker agressief. Hieronder het nummer.

Kvelertak - Mjød

Kvelertak is opgericht in 2007 en heeft in 2010 hun debuutalbum Kvelertak uitgebracht. De teksten zijn in het Noors en gaan over Vikingen en Noorse mythologie. Meer info is te vinden op Wikipedia.

De volledige soundtrack is te vinden op IMDB. Een nummer wat eigenlijk niet had moeten ontbreken, was Trolhammaren van de Finse band Finntroll. Gelukkig ontbreekt deze niet in deze blogpost. Hieronder het Youtube filmpje met beelden uit de film.


Kortom, een leuke film met een goede soundtrack. Ik heb weer een aantal Noorse bands ontdekt.

1 opmerking:

  1. Ik heb de film vorig jaar gezien!
    Ik vond hem wel leuk!!

    Groetjes, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen