Google Translate

woensdag 18 november 2015

Jägarna 2

Film details:
Titel: Jägarna 2
Jaar: 2011
Regisseur: Kjell Sundvall
Verhaal: Björn Carlström, Stefan Thunberg
Acteurs: Rolf Lassgård, Peter Stormare, Annika Nordin
Duur: 129 minuten
IMDB cijfer: 6,5Samenvatting:
Het is reeds vijftien jaar geleden dat Erik gedwongen werd de politieafdeling van Norrland te verlaten en sindsdien werkt hij succesvol als ondervrager. Zijn bazen geven hem de opdracht terug te keren naar zijn geboortestad, om er een brute moord te onderzoeken. Erik heeft er moeite mee en denkt dat er vervelende herinneringen naar boven komen. De moord, die op het eerste gezicht niet zo bijzonder lijkt, blijkt echter enorm gecompliceerd te zijn.

De film:
In 1996 verscheen Jägarna. De blogpost van die film is hier terug te vinden. Vijftien jaar later verscheen een tweede film en wel Jägarna 2. In de film is het ook vijftien jaar later en Erik Backström keert voor het eerst na de gebeurtenissen in het eerste deel weer terug naar Norrbotten om een moord te onderzoeken. Het verhaal sluit goed aan bij het eerste deel en de schrijvers hebben er een leuke draai aan gegeven. Namelijk Peter, de zoon van Eriks broer Leif, speelt samen met zijn stiefvader Torsten een belangrijke rol in de film.

Deze film is wat minder hard dan het eerste deel, maar niet minder spannend. De beelden van Norrland en de spanning tussen Erik en Torsten zorgen voor een mooie film. De film is opgenomen in Överkalix en Kalix. De opnames zijn in 2010 gestart en informatief is dat er toentertijd een blog van de opnames is bijgehouden.

Nog leuker is dat ik afgelopen zomer het onderstaande boek op een loppis tegenkwam. Het boek gaat over het eerste deel van Jägarna en bevat de beschrijvingen van de scenes en allerlei andere informatie. Ik ben erg blij met dit boek :-).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten