Google Translate

woensdag 25 november 2015

Sweden - An Art-book

Boek details:
Titel: Sweden - An art-book
Photographs: Otto Siegner
Arranged by: Gunther Hagen
Published by: Ludwig Simon
Jaartal: 1960
Bladzijden: 239
Taal: Engels


Sweden is een fotoboek met foto's van Otto Siegner en een voorwoord van Arnold Schulz. Over Otto Siegner is vrij weinig te vinden. Hij heeft wel veel andere boeken op zijn naam staan. Het boek is onderverdeeld in vier delen:
  1. Götaland (Skane/Schonen - Halland - Blekinge - Smaland - Västergotland - Ostergotland - Dalsland - Bohuslän - Isle of Gotland)
  2. Svealand (Värmland - Västmanland - Närke - Upland - Südermanland - Dalarna)
  3. Stockholm
  4. Norrland/Northland (Härjedalen - Hälsingland - Angermanland - Medelpad - Jämtland - Gastriksland - Västerbotten - Lappland)
Elk deel begint met een beschrijving over het gebied waar de foto's zijn gemaakt. Er staan ontzettend veel foto's in het boek. Heel veel plekken die we nog niet gezien hebben. Leuk is dat een aantal foto's zijn gemaakt op plekken die we wel gezien hebben zoals het aquaduct te Håverud, het Värmland monument, de kerk in Särna, Mora (kerkklok, Anders Zorn huis en Anders Zorn monument), Städjan en Mittådalen. Een aantal van deze foto's heb ik hieronder opgenomen.

Mittådalen.
Aquaduct te Håverud,
Värmland monument.
Kerk in Särna.
Mora kerkklok.
Mora Anders Zorn.

Leuk boek met mooie foto's van voor de jaren zestig. Het boek is verkrijgbaar bij Amazon en vast en zeker wel ergens te vinden in kringloopwinkels.

4 opmerkingen:

  1. Erg leuk die oude foto's. Ik kan daar uren naar kijken, ook als ik op internet iets tegenkom van vroeger.
    Het boek is voor zulke Zweden liefhebbers als jullie natuurlijk helemaal prachtig :-)

    BeantwoordenVerwijderen